El regidor del Palau d'Anglesola Carles Esquerda serà el nou gerent del Consell del Pla d'Urgell

Carles Esquerda, nomenat gerent del Consell Comarcal del Pla d'Urgell
photo_camera Carles Esquerda, nomenat gerent del Consell Comarcal del Pla d'Urgell

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell va celebrar dilluns un ple extraordinari per nomenar al regidor del Palau d'Anglesola, Carles Esquerda com a nou gerent de l'ens. L'enginyer Agrònom, i funcionari del DARP, substituirà a Joan Torrent, que ha exercit aquest càrrec en l'anterior mandat, provinent de la plantilla del mateix Consell Comarcal, com a tècnic de l'àrea de promoció econòmica.

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadès va manifestar que l'elecció de Carles Esquerra, respon al seu perfil professional, com a gestor. Panadés ha fet referència a la petició que va fer el grup d'ERC, demanant un concurs públic per cobrir aquesta plaça, explicant que es tracta d'un càrrec de confiança i que s'ha seguit el mateix procediment que en altres, Consells Comarcasl. Panadès ha destacat, que l'ens comarcal té les competències per designar aquest càrrec, i l'elecció definitiva la té el president.

Ple Consell Conarcal del Pla d'UrgellLa sessió Plenària també va aprovat les incorporacions de Maricel Pujol i Marlen Minguell als llocs de treball que van deixar en excedència en incorporar-se a l'equip de Joan Reñé a la Diputació de Lleida. Pujol s'incorpora en les tasques de comunicació, i Minguell en l'assessoria jurídica.

En aquest punt, l'equip d'ERC va votar en contra, de la mateixa manera que ho va fer al cartipàs, en considerar que la plaça d'assessora jurídica no tenia cap sentit recuperar-la, si no s'havia cobert durant vuit anys. El portaveu d'ERC, Àlex Mases va destacar que la seva negativa no té res a veure amb la persona de Marlen Minguell, i consideren legitima la seva incorporació després d'una excedència. La postura respon a la tasca d'assessorament jurídic que creuen innecessària per les actuacions que es poden produir al llarg de l'any en aquesta administració.

En aquest sentit, Rafel Panadès va explicar que Marlen Minguell va accedir al Consell Comarcal mitjançant una convocatòria pública, i en la seva trajectòria va ocupar càrrecs de responsabilitat com el de gerència. Per aquest motiu, l'ens estudia si realment és necessària l'àrea jurídica o ha de tenir altres tasques de responsabilitat, el que està clar és que és funcionària de ple dret del Consell Comarcal.

En el cas de Maricel Pujol, no van fer cap comentari al respecte, ja que s'incorpora a una àrea que ja exercia fa vuit anys.

Comentaris