Restauren sis bicicletes recuperades de la deixalleria del Pla d'Urgell, per regalar al Nadal

El Consell Comarcal les lliurarà a famílies de la comarca amb situació de vulnerabilitat
El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Rafel Panadés amb les bicicletes restaurades
photo_camera El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Rafel Panadés amb les bicicletes restaurades

L’Associació Bicicleta Club de Catalunya va lliurar el passat dimecres al Consell Comarcal les sis primeres bicicletes restaurades, que es van recuperar de la deixalleria del Pla d’Urgell

L’ens comarcal té previst utilitzar les bicicletes, la major part infantils, com a regals per famílies amb situació de vulnerabilitat, durant aquestes festes nadalenques. El Consell Comarcal del Pla d'Urgell s’acull a aquesta iniciativa coneguda com a reBICIcla per donar una segona oportunitat a les bicicletes que, amb una senzilla preparació, poden ser reutilitzades.

El Consell Comarcal vol crear una major consciència de prevenció de residus, com a primera opció davant la generació de residus

Bicicletes Consell ComarcalLes deixalleries comarcals de Castellnou de Seana i de Mollerussa són receptores objectes de diferent tipologia, com ara bicicletes. Donat que aquestes són objectes de fàcil reutilització, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha signat un conveni amb l’Associació Bicicleta Club de Catalunya la qual recollirà les bicicletes de la deixalleria, les repararà i les retornarà al Consell Comarcal per tal de ser lliurades a través dels Serveis Socials.

El conveni del projecte reBICIcla és una més de les múltiples accions que el Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal està duent a terme per fomentar una major consciència sobre la importància de preservar el medi ambient i de reduir la generació de residus. La directiva 2008/98/CE estableix que la prevenció de residus i la preparació per la reutilització són els primers passos en la jerarquia per la gestió dels residus. L’objectiu per al 2020 és superar el 50% de reciclatge a la comarca el Pla d’Urgell.

Comentaris