La robòtica i la BMX, entre les activitats de Dinàmica Educativa del Pla d'Urgell

En aquest curs, dues  de les activitats més emblemàtiques celebraran una dècada en la programació de Dinàmica Educativa, el Premi  d’Il·lustració i Poesia Sol del Pla, i la Gimcana Lingüística.

English Day en el programa de Dinamica Educativa de 2014
photo_camera English Day en el programa de Dinamica Educativa de 2014

El Consell Comarcal i els Serveis Educatius del Pla d’Urgell han programat per aquest curs 33 noves activitats de Dinàmica Educativa, un programa dirigit als centres educatius amb temàtiques variades que tenen com a objectiu millorar el coneixement del territori.

Podeu consultar i descarregar el dossier de les propostes de Dinàmica educativa en aquest enllaç.

Entre les novetats d’aquest any s’inclou la visita a les infraestructures dels Canal d’Urgell, com la Casa de Comportes de Ponts, el túnel de Montclar, el pont de ferro d’Agramunt, entre altres que s’afegeixen a la de l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell. En l’àmbit de l’esport, els escolars podran entrar en contacte amb la modalitat de BMX, al circuit de Vila-sana, una activitat que vol fomentar la pràctica d’aquest esport i que també es proposa com una iniciativa perquè els centres escolars incloguin en les activitats esportives la bicicleta.

Gimcana lingüística activitat que celebra una dècada en la programacióPel que fa a les ciències i les noves tecnologies, aquest curs es proposa un taller de robòtica, en el que els joves podran construir i programar robots, tutelats per Engijoc . El concurs de fotografia i l’activitat atrapa la falta, incorpora al programa una activitat que tracta de descobrir errors, en la cartellera publicitària, i cartes de restaurants, que es penjaran a la xarxa Instagram.

Dues de les activitats més emblemàtiques de la programació celebren aquest any la primera dècada com a propostes didàctiques, Premi d’Il·lustració i Poesia Sol del Pla, i la Gimcana Lingüística, el que significa la bona acceptació que han tingut, per part dels centres educatius.

La resta de l'oferta pedagògica i didàctica, que es programa des del Consell Comarcal i el Servei Educatiu del Pla d'Urgell, abasta l'àmbits de l'educació infantil, amb contes, teatre, audicions de l'Escola Municipal de Música, Teatre en anglès, la Cantata, entre altres.

Tal com explica el president del Consell Comarcal Josep Maria Huguet, es tracta d'una oferta d'activitats educatives han de servir, per una part, per conèixer millor i de primera mà el nostre territori i, per altra part, per incrementar coneixements en diferents aspectes culturals. L’ampli ventall de possibilitats permet escollir les més adients a cada grup o centre, sense oblidar que n’hi ha que per a molts formen part de la dinàmica habitual del curs escolar, com poden ser el Premi de Poesia i Il·lustració el Sol del Pla o el Premi Comarcal de Treballs de Recerca.

Comentaris