Roger Pou guanya el concurs de Textos Teatrals que impulsa Saó de Ponent

L'organització estudia modificar les bases del concurs, per tal que no siguin tan exigents i afavoreixin la participació, en aquesta convocatòria pionera a la demarcació de Lleida

Roger Pou guanyador concurs de teatre breu
photo_camera Roger Pou guanyador concurs de textos teatrals que impulsa Saó de Ponent

L'entitat cultural Saó de Ponent ja disposa del primer text teatral, que ha guanyat l'edició de la convocatòria per a espectacles de petit format, concretament l'obra del professor d'Arenys de Mar Roger Pou, que porta per títol Desgana.

La primera edició del Concurs tenia com a lema la Contesa Civil Espanyola, localitzada al Pla d'Urgell, i amb aquest fil conductor, l'autor situa a quatre personatges, tres dones i un home, en el menjador d'una casa humil de Mollerussa. La trama transcorre en l'any 1941 en plena postguerra, per la qual cosa els personatges descriuen l'escenari social que pateixen els mestres, que l'autor compagina encertadament amb conflictes familiars.

L'acte de lliurament del premi va tenir lloc el divendres 31 de març, en la seu de l'empresa Vinagres Badia de Mollerussa, que dona suport al projecte Saó de Ponent, conjuntament amb l'Ajuntament de Mollerussa i altres empreses de la comarca del Pla d'Urgell.

El grup de clarinets de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa van ser els encarregats d'amenitzar la vetllada literària, interpretant diverses peses del repertori contemporani.

En el decurs de l'acte, els organitzadors van presentar la segona edició del Concurs de textos teatrals per a espectacles de petit format, sobre la que van explicar que es modificaran les bases, per tal e que no siguin tan exigents, i el tema de la convocatòria serà l'exili, també situat en el Pla d'Urgell.

L'obra Desgana, que compta amb una dotació econòmica de 1.000 euros, serà publicada per Pagès Editors, i el text el treballaran els membres de la companyia Teatre de Butxaca perquè s'adapti a la representació teatral.

Comentaris