Salut inicia la vacunació per la Covid-19 al Pla d'Urgell per a majors de 80 anys

Des d'aquest dimarts l'Ajuntament de Mollerussa ha aplicat un seguit de mesures preventives per reforçar la prevenció davant l'increment de contagis a la ciutat, mesures que tindran una durada d'una setmana amb la voluntat de revisar si cal prorrogar-les una segona setmana més en funció de l'evolució
Administració de la vacuna a majors de 80 anys @Territoriscat
photo_camera Salut administra la vacuna Covid-19 al Pla d'Urgell a majors de 80 anys @MarinaPallàs

El Pavelló Firal de Mollerussa es va convertir aquest dimecres en el centre de vacunació que el departament de Salut va utilitzar per aplicar el vaccí a les persones majors de 80 anys i els tècnics i personal que els atenen, de l'Àrea Bàsica de Salut del Pla d'Urgell.

Els tècnics del Centre d'Assistència Primeria de Mollerussa (CAP) administraran al voltant de 400 vacunes al llarg de la setmana, i la previsió és poder vacunar més de 2.400 persones al llarg del pròxim mes. Tots ells rebran un SMS en el qual se'ls comunicarà la data i l'hora de l'administració de la vacuna.

Els tècnics de l'Ajuntament de Mollerussa han habilitat el Pavelló Verd amb dues sales d'espera diferenciades, ja que el protocol marca que cada persona ha d'estar prèviament i posteriorment a l'administració de la vacuna en repòs durant un quart d'hora. Així mateix, també s'ha equipat amb tres lliteres en una zona de recuperació per si convingués el seu ús.

Enduriment de les restriccions

Des d'aquest dimarts l'Ajuntament de Mollerussa ha aplicat un seguit de mesures preventives per reforçar la prevenció davant l'increment de contagis a la ciutat, mesures que tindran una durada d'una setmana amb la voluntat de revisar si cal prorrogar-les una segona setmana més en funció de l'evolució.

Cal recordar que els indicadors, tot i que han anat a la baixa, la RT és d'1,50 i el risc de rebrot de 1352

Entre aquestes mesures, que han estat presentades també en una reunió convocada d'urgència del Comitè Municipal d'Emergència, hi ha el retorn a les classes telemàtiques de l'alumnat de l'Escola de Música; la restricció de l'ús de les instal·lacions esportives municipals per a l'esport federat, excepte en el cas de la piscina coberta; la Biblioteca Comarcal Jaume Vila només oferirà servei de préstec amb cita prèvia i al Museu de Vestits de Paper s'ajornaran les visites escolars.

Així mateix, s'extremarà la vigilància en les zones detectades per part de la Policia Local i les educadores del Pla de Civisme com a punt de trobada habitual i les quals per la tipologia de les persones usuàries es produeix un cert relaxament en les mesures de prevenció. És el cas d'alguns espais amb instal·lacions esportives a l'aire lliure, les quals tot i que estan tancades perquè no es pot garantir la supervisió del seu ús, esdevenen punts de reunió.

Comentaris