Santi Vidal assegura que la constitució que proposa permetrà bastir una societat capdavantera

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, assegura que cal canviar els marc mental i deixar enrere Espanya per aconseguir tirar endavant el país independent.

El jutge Santi Vidal presenta el projecte de Constitució Catalana a Mollerussa
photo_camera El jutge Santi Vidal presenta el projecte de Constitució Catalana a Mollerussa

El jutge Santi Vidal va assegurar aquest dimarts que l’esborrany de constitució que proposa oferirà una eina per poder tirar endavant una de les societats més avançades. Ho va dir ahir a les 200 persones que van omplir el Centre Cultural en el transcurs de la presentació del llibre Una constitució per a Catalunya, firmat juntament amb Marina Llansana, autora de l’entrevista feta al magistrat per elaborar el volum. A l’acte també hi van participar l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Lluís Pagès, director de Pagès Editors, que publica el llibre.

Santi Vidal va desgranar algunes de les propostes que recull el llibre i que són fruit, va dir, d’un treball col·lectiu d’un equip de 10 juristes sota la seva coordinació. Que el nou estat català sigui una república, que tingui la figura doble d’un cap d’Estat i d’un cap de Govern, com tenen a Alemanya i a França, que s’estipuli un mecanisme que eviti les majories absolutes i que com a màxim es pugui governar dos mandats, que haurien de ser de 5 anys, són algunes de les idees que es recullen en la constitució que proposa i que té conté 97 articles, segons va explicar.

Per la seva part, la periodista i política Marina Llansana, coautora del llibre, va assegurar que vol ser entenedor per a les persones que segueixen l’actualitat política catalana i en va destacar l’apartat que explica el debat que hi ha al darrere de cada un dels articles que recull.

L’alcalde de Mollerussa, que va cloure la presentació, va assegurar que cal canviar el marc mental i deixar enrere Espanya per aconseguir tirar endavant el país independent. Solsona va qualificar el llibre com un esborrany de constitució catalana que va més enllà del marc pròpiament jurídic, ja que serveix per posar sobre la taula altres elements de debat sobre la construcció del nou estat català.

Comentaris