Mollerussa desplegarà un Institut d'Emprenedoria i Innovació

Xerrada anual Mollerussa avui, de Marc Solsona
photo_camera Xerrada anual Mollerussa avui, de Marc Solsona

Mollerussa no pot perdre el tren de les oportunitats, segons va destacar l'alcalde Marc Solsona en la seva trobada anual amb la ciutadania  Mollerussa avui. Un acte en el que va destacar la creació de l'Institut d'Emprenedoria i Innovació, un ens que tindrà com a objectiu fomentar nous projectes empresarials, i millorar la competitivitat.

Solsona, assegura que el col·lectiu educatiu de la ciutat s'ha de canalitzar per tal de transformar-lo en activitat empresarial, per la qual cosa estudiaran mètodes per incentivar nous projectes, beques, mecenatge, ajudes als emprenedors:

Es tracta, segons Solsona, de millorar la comunicació entre els diferents agents que intervenen, i que fins ara s'havia obviat 

Xerrada anual Marc Solsona (11)Solsona va afegir que per desplegar aquest projecte ja es disposa de l'estudi de locals buits, i tots els resultats que es poden extreure de les iniciatives SmartCity.

En l'àmbit de les oportunitats, Solsona va assegurar que actualment el municipi no disposa de terrenys per a poder acollir noves implantacions empresarials, per la qual cosa s'han projectat dos nous polígons industrials, un paral·lel a l'A-2 i el vial Nord i un altre a la Ronda Ponent pròxim a la carretera de Torregrossa. Per arrencar aquesta iniciativa, aquest mateix any s'informarà els propietaris de les intencions del consistori per tal que puguin decidir. També és important, segons Solsona, la materialització del Vial Nord.

Marc Solsona, exposava els projectes de futur de la ciutat, després d'una introducció amb el nou equip de govern, la bona salut econòmica, de la que destaca l'assoliment del 84% del sostre d'endeutament per aquest exercici, i els projectes urbanístics, socials i educatius que s'han desenvolupat fins ara

Xerrada anual Marc Solsona (8)

L'alcalde també assumia errors

Una exposició en la qual, l'alcalde també assumia errors, assegurant que existeix un problema evident amb la neteja, una percepció, no tan sols del reformat centre de la ciutat, sinó generalitzat. S'han dut a terme proves, amb maquinària, productes i maneres de fer, però de moment no s'ha trobat una solució per resoldre la situació, segons Solsona. En aquest sentit, també va destacar que les àrees d'aportació de la selectiva estant sobre dimensionades o infra dimensionades, el que ha provocat malestar dels ciutadans. Una circumstància, que segons Solsona es pot resoldre amb una distribució més acurada, però el que no es pot resoldre és l'incivisme i la falta de sensibilitat a l'hora de dipositar la brossa a terra o als contenidors, que és responsabilitat de l'usuari.

Solsona, va explicar respecte a la neteja, que s'estudia la possibilitat d'implantar la recollida porta a porta en el centre comercial, de la capital del Pla d'Urgell, per tal de donar resposta als inconvenients que han sorgit al respecte, d'ençà que es van finalitzar els obres

Impuls a la creativitat, l'art i la cultura

Solsona va anunciar que un cop ha quedat lliure l'edifici de Cal Duch, amb el trasllat de l'institut Mollerussa 4 al nou enclavament, aquest es destinarà a la creativitat artística i cultural dels col·lectius joves de la ciutat. Uns usos que ja havia tingut com a centre d'art contemporani, que havia acollit un bon nombre d'iniciatives musicals i artístiques com el Festival Elèctric Hotel.

En aquest àmbit, el consistori treballa en la divulgació del festival de Vestits de Paper a la Xina, i la millor dinamització del Saló del Llibre infantil i Juvenil de Catalunya.
 

Seguretat ciutadana

El consistori ha implantat un sistema de seguretat amb més de 83 càmeres a tota la ciutat, i una xarxa, wifi que posarà en funcionament aquest més en el comercial. Aquesta actuació es complementarà amb l'activació del sistema DRAGAlert, amb el que es comunicarà la Policia Local i els establiments comercials, per alertar de situacions d'emergència i seguretat, amb un sol botó. El programa també permet localitzar vehicles sospitosos que puguin aparcar en el centre comercial de manera irregular.

Comentaris