Sidamon celebra la primera fira de carabasses gegants, al Parc del Canal

Les activitats es duran a terme al Parc del Canal durant tot el dia, amb un programa que també inclourà tallers de treballs manuals amb carabasses per als més petits i tallers gastronòmics
El regidor Sergi Balcells mostra les carabases al alumnes de l'escola El Timó ©Territoriscat
photo_camera El regidor Sergi Balcells mostra les carabases al alumnes de l'escola El Timó ©Territoriscat

La carabassa de 150 quilos que ha collit enguany el regidor de l’Ajuntament de Sidamon, Sergi Balcells serà l’amfitriona de la primera fira de Carabasses gegants, que se celebrarà al municipi del Pla d’Urgell el diumenge 18 de setembre.

fira-de-carabasses-gegants
fira-de-carabasses-gegants

Però l’exemplar local haurà de competir amb altres hortalisses gegants de 300 i fins i tot els 500 quilos, procedents de Catalunya, València o Aragó. La convocatòria inclourà un concurs per triar les tres carabasses més grans, que serà puntuable per al certamen internacional Great Pumpkin Com-monwealth. El primer premi serà de 350 euros; el segon, de 250 i el tercer, de cent. 

La convocatòria també espera la participació de productors d’altres fruits de grans dimensions, com una síndria de seixanta quilos. La mostra es completarà amb una exposició de peces artesanes fetes amb carabasses de Rafa Alegre a la sala d’actes de l’Ajuntament i una altra de tractors antics.

Les activitats es duran a terme al Parc del Canal durant tot el dia, amb un programa que també inclourà tallers de treballs manuals amb carabasses per als més petits i tallers gastronòmics.

Comentaris