Temàtica lliure en el Concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa

Una nova convocatòria de Fira Mollerussa que compta mb una dotació económica de 6.000 euros que en repartgiran entre una dotzena de premis
Arxiu, Concurs de Pintura Ràpida Mollerussa @JoepA.Pérez
photo_camera Arxiu, Concurs de Pintura Ràpida Mollerussa @JoepA.Pérez

Fira Mollerussa obre tota la ciutat als artistes que vulguin participar aquest diumenge 26 de setembre en la nova convocatòria del Concurs de Pintura Ràpida Ciutat de Mollerussa, una de les novetats que inclou en la commemoració del vintè aniversari del certament artístic, a la que també s'afegirà la renovació dels membres del jurat.

Marc Solsona i Xavier RoureSegons ha explicat el director de Fira Mollerussa, Xavier Roure enguany s'ha volgut donar llibertat als artistes per triar qualsevol racó singular de la ciutat, que vulguin plasmar en la seva obra. Roure recorda que des de l'any 2002 el certamen ha tingut en cada edició un lema concret.

Pel que fa als membres del jurat, Roure ha destacat que és bo tenir diferents veus i criteris en la valoració de les obres presentades. En aquesta edició els membres del jurat seran Josep Giralt, director del Museu de Lleida; Gerard Cucurull, gerent de Gerart Gallery de Tàrrega; Sílvia Colomina, pintora, i el mateix director, Xavier Roure.

Edició del Concurs de Pintura dedicada al centre de MollerussaEl Concurs de Pintura Ràpida compta amb una dotació econòmica de  6.095 euros, que es distribuirà entre una dotzena de categories entre elles el Premi Jove Pintor adreçat a artistes de fins a trenta anys. El primer premi dotat amb 1.200 euro l'atorga l'Ajuntament de Mollerussa i Fira de Mollerussa, el segon el patrocina Nufri, amb un import de 800 euros, i el tercer Paprinsa-Ondupacart, amb un import de 600 euros.

La resta de firmes patrocinadores i premis són: Federòptics Roure (4t premi i dotat amb 525 euros), Cusiné (5è premi i 470 euros), Prefabricats Pujol (6è premi i 450 euros), Fridecal (7è i 390 euros), Arcusin ( 8è i 360 euros), Suela Rapid (9è i 350 euros), Resquitx (10è premi i 330 euros) i Patet (11è i 300). Finalment, el guardó Premi Jove Pintor, creat l'any passat i dirigit a menors de trenta anys, està dotat amb 320 euros i està patrocinat per Domser Solucions Metàl·liques.

Inscripció gratuïta

Com en edicions anteriors, la inscripció al concurs és gratuïta i es durà a terme al Teatre L'Amistat (entrada pel carrer Ciutat de Lleida) a partir de les 8.30 i fins a les 11 del matí. La decisió del Jurat i el lliurament dels premis es duran a terme en un acte en el mateix Teatre a les 17 hores.

  

Comentaris