Teresa Carles desplega l’aposta dels productes probiòtics en la planta de Bell-lloc

La planta de Teresa Carles al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc
photo_camera La planta de Teresa Carles al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc

El grup Teresa Carles ultima els detalls de la nova planta de producció que construeix en el Polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc. Unes instal·lacions de 6.500 metres quadrats en les que s'elaboraran els plats vegetarians, sucs i productes probiòtics, que es comercialitzen els sis restaurants del grup, a Barcelona i Lleida.

Segons ha explicat el director executiu Jordi Barri, en la nova planta s'elaborarà la línia de Kombucha, una beguda mil·lenària de grans propietats probiòtiques, a base de té fermentat, que incorpora un toc de gas natural

Jordi Barri i Teresa CarlesL'alquimista del grup Teresa Carles va experimentar amb aquesta beguda en un dels petits obradors instal·lats en els restaurants de Barcelona. I el toc personal de la xef ha fet possible una gran acceptació del públic, conseqüència per la qual la marca ha instal·lat un celler per a la seva elaboració.

Les noves linies de producció de Teresa Carles a Bell-llocBarri ha afegit que es tracta d'un producte de gran consum en altres països i a Espanya s'ha introduït recentment. La planta de Bell-lloc, també anirà introduint nous canvis en la sostenibilitat, com són eliminar els envasos de plàstic pel vidre, i en materials compostables. Aquest canvi es du a terme, d'una banda per garantir les propietats i la qualitat dels productes i per altra com a valor afegit de la marca.

Les Instal·lacions del Pla d'Urgell consolidaran la línia de sucs, un dels productes estrella del grup. Barri ha destacat que la nova planta, permetrà fer plantejaments de futur al grup, obrint-se al mercat de l'hoteleria i el gran consum, però amb prudència. En aquest sentit ha afegit que des de l'empresa s'ha fet l'oferta a la cadena de supermercats Plusfresc. La situació logística privilegiada de Bell-lloc també permetrà a l'empresa els plantejaments d'expansió de nous restaurants a altres comunitats Espanyoles.

Ramon Barri i Teresa Carles amb el director de Territoris.cat Josep A. PérezL'empresa continua donant una gran importància al I+D, una divisió de l'empresa que fins ara s'havia dut a terme a petita escala, però les noves instal·lacions han disposat un espai considerable, per aquesta tasca, en la que Teresa Carles podrà investigar i confeccionar noves propostes en la línia de l'alimentació saludable. En aquest àmbit de la investigació l'empresa ha reservat una parcel·la de 1.800 metres quadrats en la que ha construït un hivernacle que tindrà una doble funció, proveir d'hortalissa a la planta i experimentar amb nous vegetals.

Barri també ha destacat que les instal·lacions compten amb una planta de tractament d'aigua amb sistema osmòtic, una tecnologia imprescindible per mantenir la línia de salubritat i qualitat de la producció

Amb les noves instal·lacions la companyia clausurarà el petit obrador que tenia a Bellcaire, i traslladarà la totalitat de la producció a Bell-lloc, on ocuparà al voltant de 35 persones, i en un període de cinc anys es podria ampliar fins a 50.

Comentaris