Teresa Codony guanya el primer premi en fantasia per la lloança a la superació personal

L'escola de Patronatge i confecció asturiana EPYCO guanya en les categories de moda actual i època, amb dues alumnes dels seus centres a Langreo i Lugo de Llanera
Els vestits guanyadors del Concurs mollerussenc ©JosepAPérez
photo_camera Els vestits guanyadors del Concurs mollerussenc ©JosepAPérez

La modista mollerussenca Teresa Codony ha estat guardonada amb el primer premi de la categoria de Fantasia, del Concurs de Vestits de Paper que s'ha celebrat aquest dissabte al Teatre l'Amistat de MollerussaPrimer Premi Fantasia, Teresa CodonyCodony, una assídua del certamen mullerassenc ha confeccionat "La il·lusió fa miracles" per lloar la superació personal, després d'haver superat una greu afecció cardíaca, i poder tornar a concursar. Codony hi ha invertit més de 540 hores en la confecció del treball.

Primer Premi Moda actual, Un Oeste salvajemente pink ©JosepA.PérezEn la categoria de moda actual el millor treball va ser "Un Oeste salvajemente pink" procedent de terres asturianes i confeccionat per Jennifer Brito, alumna de l'Escola EPYCO de la població de Lugo de Llanera. Un treball inspirat en el vestuari de la vedet Dita Von Teese, que va lluir en la gira "Strip Strip Hooray".

Primer premi època, Le nozze di tetis e di Peleo ©JoepA.PérezUna al·legoria a la màgia en l'època del Barroc francès va ser el treball més valorat en la categoria de vestits d'època. "Le nozze di tetis e di Peleo", obra de Juncal Martínez, També alumna de l'escola de patronatge EPYCO, en aquest cas de la ciutat asturiana de Langreo. Una atrevida recreació del vestuari de l'obra "La nit de Tetis i Peleo" que es va estrenar el 1654, interpretada per un gran nombre d'aristòcrates, entre ells el rei Lluís XIV.

Pel que fa a la resta de guanyador, en la modalitat de moda actual, el segon premiat ha sigut el vestit "La cara oculta", un treball dels alumnes de l'escola de costura de Lleida Liro Liro. El tercer guardonat ha estat el vestit confeccionat per als usuaris de la Llar de Jubilats Joan Banyeres i Cateura d'Alguaire.

Vestit Pepita Marrades tercer premi fantasia ©JosepA.Pérez"Somni milionari" de la Mireia Panisello, d'Amposta obtenia el segon lloc en la categoria de fantasia, seguida de "Cruella", un vestit confeccionat per Pepita Marrades de Mollerussa. I pel que fa a època, els usuaris de la Llar de Jubilats d'Alguaire repetien premi amb el treball "Caudele", i, en tercer lloc, es va premiar a la modista d'Amposta, Yolanda Moreno pel treball "Notre-Dame".

Per la passarel·la de la cinquanta-setena edició del Concurs de Vestits de Paper hi han desfilat una cinquantena de vestits procedents de tot l'Estat. Una gala que ha estat presentada per Mireia Canalda, i amenitzada per la música d'Apocadixie Cotton Pickers.

Teresa Codony rep el Didal d'OrLa modista, mestra i artista mollerussenca Teresa Codony també rebia el Didal d'or, per la seva contribució durant molts anys al certament mollerussenc, un guardó que atorga l'Ajuntament de la capital del Pla d'Urgell, i Àlex Joier. Per la seva banda Àngels Serrasolsas de Vacarisses rebia l'Agulla d'or en reconeixement del millor treball artesà, que atorga l'establiment Lluna de Drap.

Premi dissenyadors emergents Escola de costura de Lleida Liro LiroL'Ajuntament de Mollerussa va establir el Premi Emergent's, per a dissenyadors menors de trenta anys que enguany es va atorgar als alumnes de l'Escola de costura de Lleida Liro Liro pel seu treball "Deméter". Els guanyadors reben un lot de material de costura de la marca Folch La Fàbrica de les agulles. El certament també compta amb un premi a la sostenibilitat i sensibilitat mediambiental, que atorga la Escuela Museo Origami de Saragossa i el van obtenir les modistes de Camarles Bienvenida Gas i Maria José Melich, pel seu treball Maia.

Millors models Anna Peñalva i Cristina MadrigalLes models que desfilen les peces artesanals també compten amb un reconeixement que concedeix la revista especialitzada Pasarela de Asfalto, un premi que permet a les guanyadores, Anna Peñalva i Cristina Madrigal a visitar la Passarel·la Cibeles del pròxim any.  

Comentaris