El nou cicle 'Lletres i Vins' arriba amb un vi especial del Centenari del Teatre L’Amistat

El nou cicle comptarà amb un taller de d’iniciació al maridatge amb el sommelier Xavier Ayala i un concert d’òpera amb la soprano Cristina Escolà

Vi llibres lectures literatura
photo_camera El cicle s'emmarca dins el projecte 'Biblioteques amb DO', que vol abordar la cultura del vi des d'una vessant literària i artística

Torna el cicle Lletres i Vins a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, que acollirà durant aquest mes de febrer una nova edició dins el projecte Biblioteques amb DO, que vol abordar la cultura del vi des d'una vessant literària i artística, i de la qual l’any passat se’n va fer un parèntesi motivat per la pandèmia.

biblios DO
biblios DO

Entre les activitats programades hi ha la presentació del Vi del Centenari del Teatre L’Amistat, un vi del Castell del Remei etiquetat especialment per l’ocasió. Serà el pròxim 16 de febrer a les 8 del vespre, i es farà excepcionalment a L’Amistat, en un acte que anirà acompanyat d’un concert d’àries d’òpera a càrrec de la soprano Cristina Escolà, acompanyada al piano per Jordi Cubiró, professor de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa, i en el qual se servirà una copa del vi commemoratiu.

El cicle, però, començarà el pròxim 9 de febrer a les 8 del vespre a la biblioteca amb un taller d’iniciació al món del maridatge de la mà del sommelier mollerussenc, Xavier Ayala. Per participar-hi, cal inscripció prèvia al telèfon 973 71 22 48. Un altre dels actes del cicle serà la conferència El vi i el cava a la publicitat: de les bombolles a Martin Scorsese​, i es farà el 23 de febrer a les 8 del vespre també a la biblioteca.

Així mateix, hi ha previst un darrer acte fora del calendari de febrer a les instal·lacions del Castell del Remei. Serà el 7 de maig, i s’emmarcarà també dins dels actes d’homenatge que s’estan duent a terme enguany amb motiu del centenari del prolífic escriptor lleidatà Josep Vallverdú.

Presentació de l’únic assaig del mollerussenc Josep Torres Tribó, assassinat pels nazis

Cartell_A3_ElogiMentida-01 (1) (1)
Cartell_A3_ElogiMentida-01 (1) (1)

D’altra banda, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila acollirà dijous, dia 2 de febrer a les 8 de la tarda, la presentació de l’únic assaig filosòfic que va escriure el mollerussenc Josep Torres i Tribó, deportat a Mauthausen i assassinat en una cambra de gas el 1941 al castell austríac d’Hartheim quan tenia 41 anys.

Josep Torres Tribó i Ramon Rocaspana Duart, A la plaça de l’Ajuntament de Mollerussa llueixen des del maig des del maig 2021 dues llambordes commemoratives en homenatge a Josep Torres Tribó i a Ramon Rocaspana Duart, ambdós deportats en camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial

La presentació del llibre, que ara ha estat reeditat en el desè aniversari de l’editorial Cal·lígraf, anirà a càrrec dels filòsofs Max Pérez i Alba Padròs, conjuntament amb els també filòsofs Clara Llima i el mollerussenc Àngel Florez, professor de filosofia a l’INS La Serra. També hi intervindrà l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

expo torres i tribó
L'exposició de Josep Torres Tribó a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Foto: Ajuntament de Mollerussa

 

Comentaris