El vent deixa Torregrossa sense subministrament elèctric des de les cinc de la tarda

El consistori ha denunciat reiteradament els perjudicis dels continus talls i microtalls a la xarxa de subministrament elèctric del municipi.

Imatge de l'edifici consistorial de Torregrossa.
photo_camera Imatge de l'edifici consistorial de Torregrossa.

El municipi de Torregrossa s'ha quedat a les fosques a les cinc d'aquesta tarda, com a conseqüència del fort vent que ha provocat la caiguda d'un arbre sobre la xarxa elèctrica, segons n'ha informat la companyia Endesa a l'Ajuntament. El servei no s'ha recuperat fins a dos quarts de nou del vespre.

L'alcalde Josep Maria Puig ha mostrat la seva indignació i indefensió, pel fet que aquest tipus d'avaries es venen repetint al municipi des de fa anys. Tot i les contínues denuncies a la subministradora no s'ha resolt el problema. Puig assegura que és una situació de total indefensió davant les elèctriques, a les quals se'ls hi ha demanat contínuament la millora de la xarxa.

El municipi continua tenint una sola línia d'abastament, per la qual cosa els talls elèctrics solen ser prolongats, donat que no disposa d'alternatives en casos d'avaries.

L'alcalde ha explicat, que les avaries prolongades i repetides han obligat a comerciants i empreses del municipi a adquirir equips electrògens per evitar els perjudicis dels talls. Per altra banda, Puig ha afegit que els microtalls són encara més continuats, però la companyia argumenta que no superen un màxim de temps, per la qual cosa no en tenen cap responsabilitat. En aquest cas, segons Puig, la companyia els atribueix als ocells que es paren sobre les xarxes elèctriques.

Puig afegeix, que el consistori també ha demanat al departament d'Indústria que intercedeixi amb la companyia per trobar una solució, una tasca que ja havien dut a terme anteriors equips de govern i a hores d'ara, el consistori no ha rebut cap resposta raonable.

Puig afirma amb contundència, que dóna la sensació que Torregrossa es troba en un país tercermundista, ja que no pot entendre que al segle XXI els usuaris d'un servei puguin estar més de tres hores sense subministrament energètic bàsic, i sobretot amb els preus que es paguen a les companyies.

Comentaris