Vi per Vida portarà el seu 6è tast solidari a Mollerussa el 9 d’abril al Pavelló Firal

L'impulsor de la iniciativa, el sommelier Xavier Ayala, aposta en aquesta ocasió per un format reduït d'unes 300 persones que tastaran fins a sis caldos de la DO Costers del Segre, DO Penedès i DO Catalunya

Vi per Vida interior
photo_camera Imatge de la primera edició de la convocatòria a Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa ha acollit aquest dimarts la presentació del 6è Tast Vi per Vida Mollerussa’16, que se celebrarà el dissabte 9 d’abril al Pavelló Firal Pla d’Urgell amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació de la metàstasi del càncer. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i de l’impulsor de la iniciativa, el sommelier mollerussenc Xavier Ayala.Foto ViperVida-4 texte

Solsona ha dit que el projecte “ha sabut anar creixent i implicant gent” i que això ha estat possible “a través d’un dels millors professionals del país en aquest àmbit”, com és el Xavier Ayala. Aquest, per la seva part, ha comentat que serà el sisè tast que organitza Vi per Vida i el tercer que es fa a Mollerussa, en aquesta ocasió apostant per un format “més reduït, per a unes 300 persones”.

Els diners que es recapten es destinen a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona

Vi per Vida és una associació sense ànim de lucre que té com a principal objectiu recaptar fons per a la recerca en el creixement i la metàstasi del càncer mitjançant activitats solidàries relacionades amb el món del vi. Es tracta d’una iniciativa promoguda pel sommelier Xavier Ayala que periòdicament impulsa accions com aquest tast solidari que el 9 d’abril a les 18.00 hores es viurà a Mollerussa, que és la seu principal del projecte, tot i que també se n’organitzen arreu de Catalunya.

El preu de l'entrada és de 10 euros i els punts de venda són, entre altres, el Breiko, el Resquitx o el Club de Tennis

Els diners que es recapten es destinen a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, on es desenvolupen projectes relacionats amb la recerca sobre la metàstasi.

De cara al tast que es farà a Mollerussa, el preu de l’entrada serà de 10 euros i cada participant rebrà com a obsequi un obridor Pulltex. Els punts de venda dels tiquets són www.ticketea.com, Breiko, Lo Vermutet, Club Tennis Mollerussa, Resquitx i Xarel·lo.

Està previst que se serveixin cinc vins: dos de la DO Costers del Segre (Cérvoles Celler Negre i Xarel·15), dos de la DO Penedès (Finca Parera Ecològic i Clàssic Penedès) i un de la DO Catalunya (Segura Viudas).

Com a novetat, s'habilitarà una zona infantil amb voluntaris que permetrà que els assistents puguin deixar els seus fills mentre gaudeixen del tast

Entre les novetats d’enguany, cal destacar que s’habilitarà una zona infantil amb voluntaris, que permetrà que els assistents puguin deixar els seus fills mentre gaudeixen del tast. A més, s’organitzaran activitats paral·leles, com ara el 1r Torneig de Pàdel Solidari al Club Tennis Mollerussa, un Sopar ‘Vi per Vida’ a la Boscana (el 8 d’abril, un dia abans del tast) i un Concurs d’Instagramers Vi Per Vida #tast6vipervida, que es desenvoluparà des d’uns quinze dies abans del tast i que recollirà imatges relacionades amb el món del vi.

L’associació sense ànim de lucre Vi per Vida va néixer a inicis del 2014 sota l’impuls de la família Ayala-Cots. Fa 25 anys, el pare d’en Xavier Ayala, Josep Ayala, va morir de metàstasi, provocada per un càncer de pulmó derivat del tabaquisme. Xavier Ayala, nascut a Mollerussa, es va formar a l’Escola d’Hosteleria de Lleida i en la seva trajectòria professional ha treballat en el Restaurant Ambrosia de Lleida, l’Hotel Mas de Torrent a la Costa Brava, el Celler de Can Roca de Girona, el restaurant Moo i el Bar à Vins de Barcelona. Ayala ha estat president de l’Associació Catalana de Sommeliers i és professor de les principals escoles de Sommeliers del país.

Comentaris