Vila-sana celebra el 29è aniversari de l'arribada de la Mare de Déu de la Cabeza

La cerimònia serà conduïda per la periodista coneguda Mari Pau Huguet i durant l'acte hi haurà les actuacions del Ball de Gitanes de Cervera i de la Coral de Dones de Vila-sana que interpretarà els Goigs de la Mare de Déu de la Cabeza

photo_camera La presidenta de la Confraria de la Mare de Déu de la Cabeza i l'alcalde de Vila-sana ©MartaArgilés

Vila-sana es vesteix de festa i tradició amb el 29è aniversari de la Confraria de la Mare de Déu de la Cabeza. La litúrgia se celebrarà el 24 d'abril presidida pel Bisbe de Solsona, Francesc Consesa, juntament amb el rector local, mossèn Climent Capdevila i assistida també pel germà de la Creu Blanca, Joaquin Cifuentes

A la missa d'aquest any es preveu una assistència massiva d'unes 400 persones

La presidenta de la Confraria, Lorena Jurado, assegura que aquest any hi haurà una assistència generosa, d'unes 400 o 500 persones a la missa. La celebració també es presentarà en format híbrid, ja que la missa es podrà veure en directe per la plataforma de YouTube.

Lorena Jurado i Joan Ramon Sangrá ©MartaArgilés
Lorena Jurado i Joan Ramon Sangrá ©MartaArgilés

A més de diverses autoritats institucionals, encapçalades per l'alcalde de la població, Joan Sangrà, també han confirmat l'assistència la presidenta d'Afanoc, Maite Montañes; la presidenta de l'Associació Catalana per la Infància Maltractada ACIM, Carmen Tello; el president d'ESIinternacional, Josep Maldonado; el president Casa d'Andalusia, Jordi Solana; el president de la Federació de Cases Regionals de Lleida, Cosme Garcia; la directora de l'Aula Hospitalària Arnau de Vilanova de Lleida, Toñi Castillo; el periodista, Jordi Sanuy; el president d'Acudam, Jordi Garriga; o el president de la Casa d'Aragó de Mollerussa, Eugenio Huertas; entre d'altres. 

Lorena Jurado atenent als mitjans ©MartaArgilés

La història de la Mare de Déu de la Cabeza

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana procedent d'Andujar (Jaen) fa més de 300 anys i, des d'aleshores, està a la capelleta de la Casa Vella a on ha estat venerada per la població. L'any 1993 es va fundar la confraria amb l'objectiu de venerar-la dos cops l'any. Una, l'últim diumenge d'abril coincidint amb la festa de la romeria que es fa a Andujar, i l'altra per la Festa Major del setembre de Sant Miquel, ja que la Mare de Déu de la Cabeza és copatrona de la Vila-sana. 

Comentaris