'Women in Black', l'acció amb què Mollerussa vol denunciar la violència de gènere

Imatge de la performance - Women in Black
photo_camera Imatge de la performance - Women in Black

Mollerussa commemorarà el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones el proper divendres 23 de novembre a la plaça de l’Ajuntament amb una acció que té per títol Women in Black, una iniciativa ideada per les artistes María Seco i May Serrano al 2013 i que s’ha anat expandint arreu com a símbol de la denúncia de la violència de gènere.

L'acció consisteix en què les participants, vestides de dol, es tomben al terra com si fossin les víctimes de guerra i es mantenen durant uns minuts en silenci per visibilitzar així la xacra dels assassinats masclistes

L’acció, que tindrà lloc a les 8 del vespre, anirà seguida de la lectura d’un manifest unitari, que enguany ha estat redactat per la periodista Ariadna Oltra i guarda relació amb la campanya institucional de sensibilització que, sota l’etiqueta #LliuresISensePor porta per lema Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals.

Cartell (2)

Prèviament, a dos quarts de 7 de la tarda al Centre Cultural tindrà lloc la conferència No en passem ni una. Identifiquem les agressions sexuals, a càrrec de Maria Alloza, de l’Associació Lika. Així mateix, també completen les activitats commemoratives una exposició, que es pot veure des d'aquest dimecres 14 de novembre i fins el 27 de novembre al Centre Cultural i que amb un total de 14 panells ofereix idees i elements de reflexió sobre la Violència masclista en la parella: desmuntem mites?

Comentaris