La 35a Cursa de l’Indiot de Mollerussa espera 800 participants i es podrà fer per relleus

Cursa Indiot Mollerussa
photo_camera Imatge d'arxiu de la Cursa de l'Indiot de la capital del Pla d'Urgell

La 35a edició de la Cursa de l’Indiot de Mollerussa, que tindrà lloc el 26 de desembre, espera comptar amb 800 participants entre la cursa oberta i les curses infantils. Així ho han anunciat aquest dilluns l’alcalde, Marc Solsona, i Juli Niubó, president de l’Associació Atlètica Xafatolls, coorganitzadora de la cursa, els quals han explicat que la novetat d’enguany és la possibilitat de fer la cursa sota la modalitat Ekiden, que consisteix a completar el recorregut amb equips de dos corredors els quals s’hauran de passar el xip a mitat de recorregut com si fos el relleu. En aquesta modalitat, es premiarà els primers classificats de les tres categories que hi poden participar i que són equips femenins, equips masculins i mixtes. En aquest sentit, Niubó ha indicat que la nova proposta ha estat molt ben acollida, ja que es va limitar la participació a 30 parelles i que ja no queden places disponibles.

Mollerussa acollirà l’11 de febrer el Campionat de Catalunya de Cros en categoria absoluta, que preveu 2.000 corredors

Per la seva banda, l’alcalde ha dit que la Cursa de l’Indiot tanca el calendari esportiu de la ciutat vinculat a l’atletisme, un calendari que l’any vinent s’obrirà l’11 de febrer amb la celebració a la capital del Pla d’Urgell del Campionat de Catalunya de Cros en categoria absoluta, un esdeveniment que pot moure al voltant de 6.000 persones entre els 2.000 participants i els seus acompanyants i que donarà visibilitat arreu de Catalunya a Mollerussa i a la seva pista d’atletisme, que s’incorporarà al circuit del campionat. En aquest sentit, va ser el 1985 la darrera ocasió que Mollerussa va acollir un campionat català en categoria absoluta i el 1998 un d’escolar, sent de les poques cites en les comarques de Lleida d’aquesta modalitat d’atletisme.

Retornant a la cita del 26 de desembre, la cursa oberta de 8 quilòmetres, que passa per un circuit urbà i en la qual s’espera arribar als 500 inscrits, mantindrà el mateix recorregut que en els darrers anys. D’aquesta manera, el circuit estarà distribuït en dues voltes de 4 kilòmetres cadascuna amb l’objectiu d’evitar els doblaments. Aquesta distribució fa que el recorregut, a banda d’agafar carrers del centre urbà, també s’ampliï a l’avinguda del Canal i fins al primer pont del camí de Belianes.Mollerussa CURSA INDIOT 17 texte

La sortida es farà des de la plaça de Manuel Bertran a les 10.30 del matí. Així, les categories de Veterans, Sènior i Juvenils sortiran primer, mentre que els més petits ho faran, com sempre, a partir de les 11.30 en diferents curses ordenades per categories, a les quals s’espera la participació de 300 escolars, segons ha dit Niubó. 

Pel que fa a les inscripcions, el preu per als atletes de les categories Juvenils, Sèniors i Veterans serà, si s’inscriuen abans del 24 de desembre, de 13 euros. Els que es vulguin inscriure personalment ho podran fer, sempre que hi hagi places, el mateix dia de la cursa i hauran de pagar un preu d’inscripció de 15 euros. Tots els atletes inscrits a aquestes curses rebran, una bossa amb obsequis i una gorra tècnica. A més els tres primers classificats de la cursa oberta seran obsequiats amb un gall dindi envasat al buit i un trofeu al·legòric. Quant a les categories inferiors, les inscripcions són gratuïtes i es podran fer en línia a www.amollerussa.com/indiot fins al 23 de desembre fins als 300 participants. Enguany també  es repeteix amb la col·laboració solidària amb la Campanya Cap nen sense joguina de Creu Roja a través d’una aportació, que és voluntària, d’un euro per cada inscripció.

comentaris