Matoll presenta una cervesa amb el nom de Mollerussa

La Matoll&Mollerussa es presentarà aquest dissabte dia 25 en la primera edició del Festival Birramoll, al Pavelló Pla d'Urgell

Presentacio festival Birramoll Intrior
photo_camera Presentació aquest dimarts de la nova cervesa i del Festival Birramoll, que tindrà lloc aquest dissabte al Pavelló Pla d'Urgell

La capital del Pla d'Urgell tindrà una cervesa amb el nom Matoll&Mollerussa. La cervesera de Belianes Matoll n’ha elaborat mil litres, la meitat en ampolla i l’altra meitat en barril, per encàrrec de l’Ajuntament i amb l’objectiu d’afegir un atractiu més que ajudi a promocionar la ciutat. La presentació oficial de la nova cervesa es farà aquest dissabte en el marc del primer Festival Birramoll que tindrà lloc al Pavelló Pla d’Urgell des de les 6 tarda i fins a les 12 de la nit. Així ho ha explicat aquest dimarts l’alcalde Marc Solsona, durant una roda de premsa en què ha estat acompanyat de la regidora de Festes, Griselda Soteras; del responsable de Matoll, Jordi Segarra, i dels tècnics de la regidoria.

Matoll n’elabora mil litres per encàrrec de l’Ajuntament per vendre ciutat i amb una etiqueta dissenyada per l’artista local Sergi Gaya

La nova cervesa és lleugera en boca amb una amargor seca i mig persistent que la converteixen en una cervesa de 5,5% d’alcohol “amable, fàcil i de trago llarg però amb personalitat i distinció”, segons les notes de tast fetes pel responsable de la cervesera, que ha indicat que ha estat elaborada amb aigua del Canal d’Urgell amb els tractaments químics necessaris amb l’objectiu de fer un producte identitari que s’ha complementat amb els tocs afruitats de la terra. Presentacio festival Birramoll Texte

El disseny de l’etiqueta de l’ampolla ha anat a càrrec de l’artista local Sergi Gaya, qui ha explicat que les M de diferents colors volen representar la varietat de tipus de gent que pot consumir el producte i alhora donen al disseny “un toc fresc i diferent”, ja que no és una tipografia habitual en etiquetes. L’etiqueta de la Matoll&Mollerussa anirà variant a mesura que se’n torni a fer una altra tirada, segons ha explicat Solsona, qui ha dit que es vol fer partícips del projecte als diferents artistes amb què compta la ciutat.

Està elaborada amb aigua del Canal d’Urgell, amb els tractaments químics necessaris, i complementada amb els tocs afruitats de la terra

La Matoll&Mollerussa ja es començarà a comercialitzar a partir d'aquest dimecres, tot i que la seva posada de llarg serà en el marc del Festival Birramoll, nascut de la col·laboració encetada l’any passat amb Birra i Mots, la proposta feta des de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila per maridar cervesa i literatura. La idea, que va tenir molt bona acollida, ha evolucionat enguany en el festival, el qual, a banda de la cervesa, atorgarà també protagonisme a la música de cuina local de la mà dels grups Walkin Roots, Kapritxo i Sonotone.

El festival comptarà amb la participació de l'Agrupament Escolta Cal met i del Jovent de Mollerussa

La festa també comptarà amb la participació de dues entitats de la ciutat com són l’Agrupament Escolta Cal Met, que seran els encarregats de l’elaboració i venda d’entrepans de llonganissa, i del Jovent de Mollerussa, que portaran la barra, on la cervesa estrella serà la de nova creació juntament amb totes les altres de la firma Matoll, que es podran consumir amb un vas específic dissenyat per l’ocasió. Es tracta, segons ha explicat Griselda Soteras, de la primera activitat que s’ha treballat conjuntament dins la recentment creada comissió de festes.

Comentaris