ACUDAM posa a la venda oliveres per repoblar la zona de l'incendi de Ribera d'Ebre

Un treballador del Centre Especial de Treball d'ACUDAM a Castellnou de Seana
photo_camera Un treballador del Centre Especial de Treball d'ACUDAM a Castellnou de Seana

L'Associació Comarcal Urgell d'Ajuda al Minusvàlid (ACUDAM) ha engegat aquest dijous una iniciativa solidària amb els productors afectats per l'incendi a la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià.

Angelina Roure i Jordi Morillas presenten la iniciativaSegons ha explicat el gerent d'ACUDAM, Jordi Morillas, l'entitat té la voluntat d'impulsar un retorn social que es desplega a través del projecte l'Olivina, una olivera virtual solidària que es pot comparar en el web www.acudam.com/olivina per un preu de 5 euros. La iniciativa de l'entitat té com a objectiu destinar tots els beneficis de la venda d'aquestes Olivines, a recuperar els correus afectats per l'incendi, cada una de les plantes virtuals adquirides es transformarà en dos o tres plançons d'arbequina, que es lliuraran als productors.

El gerent de l'associació ha explicat que s'han posat en contacte amb els consells comarcals i els ajuntaments de les zones afectades i que el projecte es desenvoluparà de forma coordinada

El Centre Especial de Treball que ACUDAM té a Castellnou de Seana té una capacitat de producció d'entre 50.000 i 60.000 oliveres a l'any de diferents mides i de dues varietats. Sense saber encara si la campanya tindrà èxit o no, des de l'entitat calculen que en podrien arribar a destinar unes 30.000 unitats per a la zona afectada per l'incendi però ja han assegurat que si la demanda s'incrementa, podran abastir-la mitjançant altres vivers col·laboradors.

Exemplars de les oliveres d'ACUDAM que replantaran la zona devastada per l'incendiLa presidenta d'ACUDAM, Angelina Roure, ha destacat que la idea de les oliveres solidàries se'ls va acudir després de veure els efectes de l'incendi i perquè l'entitat són productors d'aquesta planta. Roure ha remarcat la necessitat de fer costat a les persones afectades però alhora lluitar contra el despoblament de zones rurals que no tenen recursos.

comentaris