29.06.2022 |

Alumnes de l’INS Mollerussa restauren escultures del cementiri de Vilanova de Bellpuig

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha demanat la col·laboració del centre de formació professional per tal que els alumnes del cicle de Pedra Natural restaurin diferents elements malmesos en el cementiri municipal 
La creu realitzada pels estudiants de l'INS Mollerussa ©AjVilanova
La creu realitzada pels estudiants de l'INS Mollerussa ©AjVilanova
Alumnes de l’INS Mollerussa restauren escultures del cementiri de Vilanova de Bellpuig

Els alumnes del cicle formatiu de Pedra natural  de l’Institut Mollerussa han restaurat dues creus del cementiri de Vilanova de Bellpuig, es tracta d’uns elements escultòrics que es van malmetre en el camp sant durant guerra civil. Ambdues escultures s’han tornat a col·locar en el lloc original sobre l’entrada més antiga al cementiri.

Les restes d'una de les creus malmeses en el cementiri de Vilanova de BellpuigL’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig es van posar en contacte amb l’Institut Mollerussa, amb la voluntat d’arribar a un acord per restaurar diferents elements del cementiri que es troben destruïts o deteriorats. El consistori va creure que seria una bona oportunitat pels estudiants, ja que el centre compta amb un taller de pedra propi.

La creu original que els estudiants han utilitzat de model ©AjVilanovaDurant el curs passat els alumnes van elaborar una creu nova a partir de la ja existent, es van desplaçar al cementiri per prendre les mesures de la creu amb una estació de topografia i a l’institut es va dibuixar el model en 3D a partir d’un programa informàtic. Un cop realitzat el model es va comprar una peça de pedra i se li va fer un primer tractament superficial al taller. Amb la col·laboració d’una empresa externa es va tallar la forma exterior de la creu i va ser l’alumnat l’encarregat de fer l’acabat final dibuixant la creu en relleu a mà. La nova creu s’ha instal·lat al cementiri coincidint amb la celebració de Tots Sants.

Treballs de manteniment

Amb motiu de la proximitat de Tots Sants, s’han dut a terme alguns treballs de manteniment al cementiri com la pintura de la façana, de l’ossari i de la paret del fons, l’arranjament dels parterres i actuacions d’esporga en alçada dels xiprers, netejant l’arbre de branques seques per ampliar la visió dels vials de pas. La gespa que es va plantar l’any passat s’ha consolidat i s’ha instal·lat un lavabo a l’entrada del cementiri per donar servei a les persones que visitaran el cementiri durant aquests dies.

Alumnes de l’INS Mollerussa restauren escultures del cementiri de Vilanova de Bellpuig
comentaris