Apareixen dotze sitges en l’entorn de l’església de Santa Maria de Linyola

Segons els tècnics els cups es van excavar en la saó al voltant de l’any 1600 anteriors a la construcció de l’església
Àlex Mases i Eva llauet visiten les sitges trobades a l'església de Linyola ©Territoriscat
photo_camera Àlex Mases i Eva llauet visiten les sitges trobades a l'església de Linyola ©Territoriscat

Les obres de reurbanització de l’entorn de l’església de Sant Maria de Linyola ha posat al descobert una dotzena de sitges excavades a la saó, que s’utilitzaven per emmagatzemar el gra.

Sitges trobades a l'església de Linyola ©Territoriscat
Sitges trobades a l'església de Linyola ©Territoriscat

La passada setmana tècnics del departament de Cultura, i de la Diputació de Lleida acompanyats dels responsables de l’obra i l’alcalde de Linyola, Àlex Mases van visitar les sitges aparegudes al peu del mur del temple linyolenc.

Segons els tècnics els cups es van excavar en la saó al voltant de l’any 1600 anteriors a la construcció de l’església. La visita tenia com a objectiu decidir les actuacions que s’haurien de dur a terme per posar en relleu aquest jaciment arqueològic. Segons els agents implicats en el projecte els treballs de millora plantegen incorporar la senyalització de les zones on s’han trobat les sitges.

Visita a les sitges trobades a l'església de Linyola ©Territoriscat
Visita a les sitges trobades a l'església de Linyola ©Territoriscat

L'alcalde de Linyola, Àlex Mases afegeix que es deixarà visible la sitja que es va trobar en el recinte del Pessebre Vivent, per tal que es pugui conèixer aquests tipus de construcció molt estesa en el municipi del Pla d’Urgell. Les obres milloraran la xarxa de sanejament i evitaran les humitats que hi havia al temple.

Comentaris