27.11.2021 |
Territoris.cat

Aplec de la Sardana a Mollerussa amb l'estrena d'una peça en homenatge a la gent gran

Composta per la mollerussenca Maria Neus Ros, la trobada es farà el dia 27 de maig i inclou el tradicional sopar al qual preveuen aplegar més de 200 participants

Mollerussa presentaciò Aplec 2017 Interior
Presentació de la trobada a l'Ajuntament, amb el cartell d'enguany de l'Aplec
Aplec de la Sardana a Mollerussa amb l'estrena d'una peça en homenatge a la gent gran

La 38a edició de l’Aplec de la Sardana de Mollerussa, que tindrà lloc el pròxim 27 de maig, comptarà com a principal novetat amb l’estrena d’una peça composta per la mollerussenca Maria Neus Ros i que porta per títol Gent Gran de Mollerussa. Aquesta composició va ser cantada per la coral Ressò de l’Albada l’any passat amb motiu de l’any de la capitalitat de la sardana i ara ha estat adaptada per als onze instruments de la cobla pel pianista i compositor cerverí, Jordi Castellà, a petició de l’Agrupació Sardanista de la capital del Pla d'Urgell. Així ho han explicat aquest dimarts l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, acompanyat pel regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo; el president de l’Agrupació Sardanista, Joaquim Fabrés, i la mateixa compositora, la qual s’ha mostrat molt il·lusionada per complementar el repertori de les seves composicions amb una sardana.Mollerussa presentaciò Aplec 2017

L’Aplec de la Sardana, que començarà a partir de dos quarts de 7 de la tarda,  tindrà lloc com és habitual al parc municipal i al pavelló poliesportiu i comptarà amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt i la Bellpuig Cobla. La jornada es completarà amb una exhibició per a colles improvisades i el sorteig de diferents obsequis als assistents gràcies a la col·laboració d’una dotzena d’empreses i comerços de la ciutat.

Edit Rubinat, de 6è de primària del col·legi El Carme, guanyadora del concurs de cartells per a la trobada

Un dels punts culminants serà el tradicional sopar obert a tothom i al qual preveuen igualar els més de 200 participants que hi va haver en l’anterior edició.

També s’ha presentat el cartell de la trobada, fruit de la segona edició del concurs amb aquest fi i que va comptar amb la participació d’alumnes de primària i secundària dels centres escolars de la ciutat. La guanyadora va ser Edit Rubinat, de 6è del col·legi El Carme; mentre que el segon premi va ser per Maria Berenguer, de 6è de l’escola Pompeu Fabra, i el tercer per a Maria Civit, també de 6è d’El Carme. El concurs, organitzat pel Servei Educatiu del Pla d’Urgell en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Mollerussa i la col·laboració de l’Agrupació Sardanista, té per objectiu acostar el món sardanista als escolars.

Aplec de la Sardana a Mollerussa amb l'estrena d'una peça en homenatge a la gent gran
comentaris