23.05.2022 |
Territoris.cat

Arrenquen Els Firals de Bellvís amb l'exposició 'Dones que cusen'

Les dones de Bellvís que van participar en la performance d'Els Firals de Bellvís
Les dones de Bellvís que van participar en la performance d'Els Firals de Bellvís
Arrenquen Els Firals de Bellvís amb l'exposició 'Dones que cusen'

Bellvís va inaugurar aquest dilluns les activitats d'Els Firals amb l'exposició El fil invisible: dones que cusen, una mostra de roba interior de dona elaborada artesanalment, peces que formen part de la col·lecció de Victòria Antó. La lleidatana ha recopilat al llarg dels anys una gran quantitat d'indumentària, a causa de la seva passió pel treball de les dones que cosien durant el període comprès entre finals del segle XIX fins a mitjan segle XX.

Imatge de l'entorn de l'exposició El fil invisible, i els mobles d'èpocaL'acte inaugural de l'exposició, que es troba a la segona planta de l'edifici consistorial, es va dur a terme amb una performance en la qual van intervenir deu dones que van fer lectura de poemes, al mateix temps que lluïen algunes peses. Per tal que la indumentària tingués entorn més adequat a l'època la sala es va decorar amb mobles restaurats que va cedir la firma BellArc, un detall que feia molt més atractiva l'exposició.

Aquest divendres 21 de juliol a 2/4 de nou del vespre es tornarà a repetir la desfilada i lectura de poemes en la mateixa sala de l'Ajuntament

Imatge de l'entorn de l'exposició El fil invisible, i els mobles d'època 1La mostra es pot visitar cada dia d'11 a 13 hores, fins al 30 de juliol, i compta amb la col·laboració d'un grup de joves voluntaris del municipi que actuen com a guies.

L'Ajuntament, després de l'èxit de la representació de dilluns, la tornarà a repetir aquest divendres 21 de juliol a 2/4 de nou del vespre.

La col·laboració d'Els Firals amb Victòria Antó permetrà que la festa es clausurin amb una desfilada de peces de la col·lecció, que lluiran els voluntaris que han custodiat l'exposició, i que tindrà lloc el diumenge 30 de juliol.

Cal recordar que la col·lecció d'Antó compta amb més de 400 peses que van ser catalogades pel Museu de Lleida, on es van exposar del 14 de maig al 9 d'agost del 2015.

Arrenquen Els Firals de Bellvís amb l'exposició 'Dones que cusen'
comentaris