Aspid signa un conveni amb administracions del Pla d'Urgell per inserir 150 persones en el mercat laboral

L'objectiu del conveni és promoure actuacions adreçades a la formació de persones amb risc d'exclusió sociolaboral i especialment de les persones amb discapacitat.

Representants s'Aspid, Consell Comarcal i de l'Ajuntament de Mollerussa.
photo_camera Representants s'Aspid, Consell Comarcal i de l'Ajuntament de Mollerussa.

L'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), ha signat aquest dimarts un conveni amb el Consell Comarcal del Pla d'Urgell i l'Ajuntament de Mollerussa, que té com a objectiu atendre 150 persones en risc d'exclusió social o amb discapacitat, de les que espera inserir-ne 45 en el mercat laboral.

ASPID es una entitat que està reconeguda com a Agència de Col·locació pel Servei d'Ocupació de Catalunya, i per aquest motiu tracta de trobar inèrcies amb administracions que també disposin de competències en els àmbits de gestió de serveis socials, promoció econòmica i d'orientació laboral, com són els casos de l'ens comarcal i l'Ajuntament de Mollerussa.

El conveni signat aquests dimarts permetrà engegar un programa d'accions i projectes adreçats a promoure el nivell formatiu de les persones amb risc d'exclusió sociolaboral i especialment de les persones amb discapacitat, i a fomentar l'ocupació per aquests col·lectius, donades les evidents dificultats per poder accedir al mercat de treball en igualtat de condicions a les de la resta de ciutadans.

La col·laboració entre les tres entitats, permetrà desenvolupar accions informatives, d'orientació i assessorament sociolaboral, així com desenvolupar tallers de formació que permetin, a les persones demandants de treball, millorar competències professionals i personals.

El programa es completarà amb la confecció d'una borsa de treball, en la que s'especificarà si es tracta de persones aturades de llarga durada o persones amb discapacitats, que s'oferirà a les empreses. L'oferta es completarà amb una preselecció dels candidats idonis per cada lloc de treball, així com el suport necessari per gestionar la incorporació dels candidats, el seguiment de les insercions, i les possibles compensacions per la contractació de persones amb discapacitats.

El 2013, es van atendre al Pla d'Urgell 77 persones amb situació d'atur i 16 persones amb discapacitat; es van dur a terme 212,5 hores de formació bàsica i transversal per mitjà de tallers específics, i es van materialitzar 33 contractes de persones en situació d'atur de la comarca i 10 insercions de persones amb discapacitat.

Comentaris