ASPID du a terme un itinerari per avaluar l'accessibilitat urbana de Mollerussa

L'acció s'emmarca dins el Pla d'Accessibilitat de la capital del Pla d'Urgell i està adreçat, entre altres objectius, a assolir un model de mobilitat integrador socialment i amb l'accessibilitat més universal

Ruta Accessibilitat Mollerussa - Foto: ASPID
photo_camera Ruta Accessibilitat Mollerussa - Foto: ASPID

L'existència de voreres massa estretes als carrers o passos de vianants amb graons laterals a l'extrem dificulten el pas de cadires de rodes i cotxets. També hi ha equipaments públics, com les piscines municipals, amb barreres arquitectòniques. Són exemples d'elements urbanístics a millorar per optimitzar el nivell d'accessibilitat de la ciutat de Mollerussa. Aquestes són algunes conclusions inicials del Grup d'Accessibilitat d'ASPID, el qual ha dut a terme dimarts al matí un itinerari per la capital del Pla d'Urgell destinat a avaluar la seva accessibilitat urbana.

L'acció s'inscriu en el Pla d'Accessibilitat de Mollerussa, encarregat per l'Ajuntament a l'empresa Mcrit i que compta amb l'assessorament d'ASPID. La representació del Grup d'Accessibilitat d'ASPID ha fet un recorregut de quasi quatre hores per diversos vials i espais de Mollerussa a fi de consignar les deficiències existents en aquest àmbit i les possibles millores.

Entre altres aspectes, i treballant segons un llistat de punts 'problemàtics' elaborat per l'Ajuntament, el grup ha valorat aspectes com la necessitat d'eixamplar voreres o d'instal·lar plataformes úniques (espais urbans on no hi ha diferència de nivell entre les zones destinades a la circulació de vianants i vehicles), fer nous passos de vianants adaptats a la normativa o d'adaptar-ne els existentscol·locar rajoles antilliscants o contrastades i ha subratllat alguns problemes d'accessibilitat dels itineraris que van a equipaments municipals o públics en general, centres sanitaris, educatius o esportius inclosos.

El Grup d'Accessibilitat d'ASPID, que forma part de la Comissió d'Accessibilitat creada per l'Ajuntament de Mollerussa, ha mobilitzat per fer aquesta prospecció un col·lectiu de 7 persones amb mobilitat reduïda del Pla d'Urgell i del Segrià

El Pla d'Accessibilitat de Mollerussa forma part del Pla de Mobilitat Sostenible de la ciutat, adreçat entre altres objectius a assolir un model de mobilitat integrador socialment i amb l'accessibilitat més universal. El Grup d'Accessibilitat d'Aspid és format per persones amb discapacitat física que treballa per a l'eliminació de les barreres arquitectòniques i la promoció de l'accessibilitat universal a la ciutat de Lleida i a la resta de la demarcació.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement