30.11.2022 |
Territoris.cat

Bell-lloc comença els actes de commemoració de l'any Ramon Fuster i Rabés

El Col·legi oficial de doctors i llicenciats  en filosofia i lletres i en ciències de Catalunya va ser la seu de l'acte inaugural de la commemoració del centenari Ramon Fuster i Rabés

Centenari Ramon Fuster en la Incubadora d'Empreses de Bell-lloc
Centenari Ramon Fuster en la Incubadora d'Empreses de Bell-lloc
Bell-lloc comença els actes de commemoració de l'any Ramon Fuster i Rabés

Descobrint la placa biogràfica en el carrer Ramon Fuster de Bell-llocEls actes de la commemoració del centenari del naixement del filòsof Ramon Fuster i Rabés van començar el passat dijous 17 de març a la seu barcelonina del Col·legi oficial de doctors i llicenciats en filosofia i lletres i en ciències de Catalunya. Una celebració que impulsa l'Ajuntament de Bell-lloc, municipi en el qual va néixer el que va ser primer degà del col·legi oficial.

La Sala Ramon Fuster va reunir al voltant de 120 persones entre les quals s'hi trobava la Degana del Col·legi, Josefina Cambra, l'alcalde de Bell-lloc d'Urgell, Carles Palau, el president de la Fundaciò Collserola, David Sierra, la directora de la revista Cavall Fort, Mercè Canela, la filla d'en Ramon Fuster, Maria Fuster i el periodista i escriptor encarregat d'escriure la biografia de l'homenatjat, Genís Sinca.

Dinar de germanor en el decurs dels actes del Centenari de Ramon FusterEls actes van continuar aquest dissabte a la sala d'actes de la Incubadora d'Empreses (IDA) de Bell--lloc, amb la conferència del periodista i escriptor Genís Sinca, que portava per títol El dia que vaig descobrir Ramon Fuster, un acte en el qual van participar veïns del municipi, l'alcalde Carles Palau, la Degana Josefina Cambra i la Filla d'en Ramon Fuster, Maria Fuster. L'acte es va completar amb una interpretació musical a càrrec de l'escola de música Bellsons de Bell-lloc.

Tot seguit es va descobrir una placa biogràfica en el carrer que duu el seu nom, i els assistents van participar en un dinar de germanor en la Sala Cultural, en el decurs del qual es va poder visitar una exposició sobre la vida del filòsof de Bell-lloc.

Bell-lloc comença els actes de commemoració de l'any Ramon Fuster i Rabés
comentaris