29.06.2022 |
Territoris.cat

Bell-lloc, de la declaració d’intencions a l’acció de govern

Equip Bell-lloc es Mou
Equip Bell-lloc es Mou
Bell-lloc, de la declaració d’intencions a l’acció de govern

El grup municipal Bell-lloc es Mou, amb Carles Palau al capdavant, es va enfrontar aquest dijous a la Qüestió de confiança per superar l'escull de l'aprovació d'un pressupost que està prologat des de fa tres anys. L'estratègia política va superar una primera fase que hauria de permetre a l'equip de govern desplegar la seva acció de govern, però al mateix temps ha significat una tensió entre la filial d'ERC, i els grups del PDecat i PP. Després d'aquesta etapa no queda clar com es mantindran les relacions entre els tres grups, tenint en compte que Bell-lloc es Mou governa en minoria, amb el mateix nombre de regidors que el PDeCAT i el vot del PP és decisiu a l'hora dels acords.

Palau assegura que sempre ha ofert el diàleg a tots els grups 

Equip PDeCATPer l'alcalde, Carles Palau, el nou escenari permetrà desplegar el pressupost del 2017, amb el que es podran dur a terme inversions per valor de 200.000 euros, aquesta xifra s'haurà d'aprovar com a modificació de crèdit, una operació en la qual es comprovarà les intensions de col·laboració dels grups de l'oposició.

Palau assegura que el seu grup sempre ha estat disposat a oferir diàleg a la resta de grups, i considera que la seva postura ha sigut dialogant. Per l'alcalde els arguments que ha esgrimit el PDeCAT no són certs, ja que en l'inici del mandat se'ls hi va oferir quatre regidories i no van acceptar, ja que la seva proposta era compartir alcaldia. Palau afegeix que els veïns van votar al seu grup i l'alcalde havia de ser de Bell-lloc es Mou.

Carles Palau espera que es puguin dur a terme les inversions en la plaça Major i en el carrer de Les Escoles, com a grans prioritats i la resta d'actuacions de manteniment i millora urbanística que van proposar en la seva Declaració d'Intencions, de la campanya electoral. I amb l'experiència del primer mandat poder recollir necessitats d'altres àmbits del municipi que es puguin anar desplegant.

Cónsola:  “s’han trencat tots els ponts de diàleg”

Ramon Cónsola Bell-lllocPer l'exalcalde i membre del PDeCAT Ramon Cónsola, s'han trencat tots els ponts de diàleg, i tot dependrà de la voluntat de Palau i el seu equip que les relacions siguin cordials. Cónsola ha assegurat que el seu grup mai s'ha posat travesser amb els temes que afecten el municipi, i que han discrepat en els àmbits d'ideari polític, i aquest continuarà essent el seu tarannà.

Consola mostrava el seu malestar, pel fet que el grup Bell-lloc es Mou no tinguessin el detall de fe-licitar-lo quan fiscalia va arxivar el cas de la denúncia per malversació. També assegura que el seu grup va fer possible el sanejament de l'ajuntament, una herència que ha permès a l'actual equip poder disposar de romanent per les actuals inversions.

Consola, afirma que tan sols demana respecte i diàleg en els temes que afecten el municipi i deixar de banda l'interès personal, en aquest escenari sempre ens hi trobaran.

El regidor del PP, Antoni Rispa, considera que l'haurien de cuidar, ja que el seu vot es decisiu, i pel contrari, no se l'ha tingut en compte. Rispa assegura que no pot confiar en un equip i en un alcalde que menteixen en aspectes tan importants com les seves retribucions.

Rispa creu que l’haurien de cuidar pel vot decisiu que té

Antoni Rispa Bell-lllocEl portaveu popular considera que Bell-lloc es Mou ha de finalitzar el seu mandat, com a resposta al compromís amb els ciutadans, i no calia tota l'escenificació de la Qüestió de confiança. Que treballin i que demostrin que realment el seu interès és de servei a Bell-lloc, ha afirmat el popular.

Rispa assegura que continuarà donant suport a totes les propostes que es facin en benefici del poble i discreparà en tot allò que cregui que no és correcte, com a fet sempre. El fet de militar al PP no l'impedeix considerar-se català i catalanista i no un enemic del país com ha volgut fer veure algun membre de l'equip de Govern.

La millor manera de resoldre la situació és treballar plegats per l'estat del benestar del poble, tal com es va proposar en l'inici del mandat i Bell-lloc es Mou no ho va acceptar, ha conclòs el portaveu del PP.
 

Bell-lloc, de la declaració d’intencions a l’acció de govern
comentaris