08.12.2021 |
Territoris.cat

Bell-lloc, líder en recollida selectiva al Pla d’Urgell

Nova distribució de contenidors a Bell-lloc
Nova distribució de contenidors a Bell-lloc
Bell-lloc, líder en recollida selectiva al Pla d’Urgell

El balanç del servei de recollida selectiva de l’any 2018, que elabora el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, constata que el municipi de Bell-lloc se situa al capdavant en la millora de la recollida selectiva.

Bell-lloc va desplegar el sistema de contenidors soterrats l’any 2009 com a la resta de la comarca, partint d’un percentatge del 57,6%, fins a arribar al 42,75% l’any 2017, i en el balanç del 2018 es va invertir aquesta tendència i la recollida selectiva va representar el 47,25% del total, una xifra que s’acosta al 50% establert per la normativa comunitària per a l’any 2020.

Nova distribució de contenidors a Bell-llocAquesta millora en el percentatge de reciclatge també ha representat una millora en el resultat econòmic, ja que s’ha reduït la previsió de despesa en uns 19.000 euros. Els veïns i veïnes de Bell-lloc han millorat la taxa de reciclatge en part per la seva implicació i per la redistribució de les àrees de recollida que es va fer el primer trimestre de l’any passat.

Grafica recollida Bell-llocAmb les xifres de l’informe de gestió, Bell-lloc és el municipi del Pla d’Urgell que més ha millorat en la recollida selectiva (+4,5%) seguit de lluny per Miralcamp (+1,91%) i Barbens (+1,35%), la resta de la comarca ha augmentat menys de l’1% o ha empitjorat resultats. Bell-lloc compagina les àrees de recollida soterrades amb les de superfície, a causa del creixement urbanístic, i en els darrers anys el servei havia sigut deficitari.  

Bell-lloc, líder en recollida selectiva al Pla d’Urgell
comentaris