11.04.2021 |
Territoris.cat

Bell-lloc haurà de destinar més de 100.000 euros per recuperar l’arxiu municipal

L'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell ofereix el servei de restauració i manteniment dels documents sense cap cost, i al mateix temps conserva els fons documentals en espais adequats amb importants mesures de seguretat

Núria Vila treballa en la restauració d'un document de l'arxiu de Bell-lloc
Núria Vila treballa en la restauració d'un document de l'arxiu de Bell-lloc
Bell-lloc haurà de destinar més de 100.000 euros per recuperar l’arxiu municipal

L'Ajuntament de Bell-lloc es veurà obligat a fer una despesa que rondarà els 100.000 euros, per restaurar documents i habilitar un espai adequat per l'arxiu municipal, després de la negativa dels grups de l'oposició, a traslladar el material a l'Arxiu Comarcal de Mollerussa, segons ha explicat l'alcalde del municipi Carles Palau.

Núria Vila treballa en la restauració d'un document de l'arxiu de Bell-lloc 2El consistori ha hagut d'encarregar una actuació d'urgència a la restauradora Núria Vila, donat que alguns dels documents de l'arxiu municipal es trobaven afectats pels fongs el que suposava un perill per la resta del fons documental.

Vila ha començat la feina de restauració pel volum Registro Civil de Defunciones de Bell-lloc d'Urgell. Tomo A, del 1875 al 1879, un dels més afectats. Segons Palau, el consistori haurà d'habilitar un espai adequat per tal que els documents restaurats es puguin conservar, el que suposarà una nova despesa.

Palau ha manifestat que la restauració del fons municipal pot rondar els 85.000 euros, aproximada-ment 1.000 euros per exemplar. Palau va recordar que aquesta inversió no hauria sigut necessària en el cas que el fons s'hagués traslladat a l'Arxiu Comarcal, tal com va demanar l'equip de govern (Bell-lloc es Mou).

El consistori haurà d'habilitar un espai adequat per tal que els documents restaurats es puguin conservar, el que suposarà una nova despesa

L'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell ofereix el servei de restauració i manteniment dels documents sense cap cost, i al mateix temps conserva els fons documentals en espais adequats amb importants mesures de seguretat.

En el ple del passat mes de maig, els grups de l'oposició de CdC i PP, es van negar a què els fons documental sortís del municipi en considerar que es tractava d'un patrimoni local.

Bell-lloc haurà de destinar més de 100.000 euros per recuperar l’arxiu municipal
comentaris