Bellvis celebra 825 ays de l'aparició de la Mare de Déu de Les Sogues

Les maquetes de fusta de Pepe Arderiu i Ramon Reñé i els treballs dscrapbooking de Bibiana Sans i Raquel Mera, han sigut les atraccions de la mostra que s'ha dut a terme en el marc de la Festa Major.

Joan Reñé presideix l'acte dels 825 anys de l'aparició de la Verge de les Sogues a Bellvís
photo_camera Joan Reñé presideix l'acte dels 825 anys de l'aparició de la Verge de les Sogues a Bellvís

Els membres del Patronat Casal Verge de les Sogues de BellvísBellvís ha celebrat aquest dilluns l'acte central de la Festa Major, el dedicat a la Mare de Déu de Les Sogues, una imatge que va aparèixer en el municipi fa 825 anys. Com és tradicional els membres del Patronat Casal Mare de Déu de Les Sogues han sigut els encarregats de portar en professó la imatge, que ha recorregut el municipi, acompanyat de les autoritats, entre les quals es trobava el president de la Diputació Joan Reñé, l'alcalde del municipi Joan Talarn i els regidors, i el president del Patronat, Antonio Salvia.

La processó ha finalitzat en l'església parroquial on s'ha celebrat l'acte litúrgic i tot seguit la celebració, a continuació en la plaça Verge de les Sogues, en la que les autoritats han dirigit unes paraules als assistents.

Reñé ha fet un reconeixement als membres del Patronat Casal Mare de Déu de les Sogues que durant tots aquests anys han treballat per mantenir viva aquesta celebració que compleix 825 anys de tradició i devoció. El president ha explicat que la festa ha evolucionat respecte dels seus orígens, quan es demanava a la Verge l’arribada de pluges. Amb el Canal d’Urgell aquesta demanda va desaparèixer i ara, en un dia tan històric com avui en què es constitueix el Parlament de Catalunya, li haurem de demanar el camí cap a un futur de llibertat i sobirania.

Exposició d'artistes locals en la Festa Major de Bellvís És ArtEn un altre ordre de coses, el programa de la Festa Major, incloïa, una exposició que portava per títol És Art, que recollia l'obra de diversos artistes local, un recull de maquetes de pedra i fusta i objectes fets mitjançant la tècnica de l’scarpbooking, que es mostraven en el Casal Cultural Sebastià Serrano. Entre els artistes Pepe Arderiu i Ramon Reñé, autors d'una trentena de maquetes de fusta i pedra, i els treballs en scrapbooking, realitzat per Bibiana Sans i Raquel Mera.

La primera tinent d'alcaldia Maria Farrera, ha remarcat la intenció que aquesta no sigui l’única exposició que es faci, sinó que actes d’aquest tipus s’han de fer més sovint, perquè al poble hi ha molts artistes amagats.

Comentaris