06.12.2022 |
Territoris.cat

La Borsa d'Habitatge de Mollerussa tramita 25 nous contractes de lloguer el 2014

Des de la Borsa d'Habitatge també es col·labora amb l’Institut Mollerussa per tal de publicar l’oferta de lloguer d’habitacions per a estudiants, destacant l’increment tant de les places disponibles com de la demanda.

Pisos de protecció oficial del Grup Catalunya.
Pisos de protecció oficial del Grup Catalunya.
La Borsa d'Habitatge de Mollerussa tramita 25 nous contractes de lloguer el 2014

La Borda de Mediació per al Lloguer Social de l'Ajuntament de Mollerussa ha signat durant l'any 2014 un total de 25 nous contractes de lloguer, una xifra superior als 19 tramitats d'any 2013. El consistori mollerussenc ha tramitat en els últims quatre anys més d'un centenar de contractes de lloguer per donar sortida a la demanda de la ciutadania.

Segons ha explicat l'alcalde Marc Solsona, en la presentació de la memòria del servei municipal, de les 25 tramitacions, 4 corresponen a persones que han perdut el seu habitatge per execució hipotecària o desnonament. Solsona ha afegit que el preu del lloguer se situa entre els 150 i els 300 euros i ha remarcat que en gairebé la meitat dels casos, els llogaters paguen menys de 250 euros.

Quant a la tramitació dels ajuts que atorga la Generalitat perquè els llogaters puguin pagar el lloguer, val a dir que el 2014 van ser 94 les sol·licituds que es van gestionar. En aquest àmbit destaca les prestacions d’especial urgència per al pagament de deutes de lloguer o d’hipoteca, per les que el 2014 es van tramitar 31 sol·licituds, per un import total de subvenció de 27.914 euros. La majoria d'aquestes prestacions van ser per fer front a deutes de lloguer, deutes d’hipoteca i per processos de desnonament. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que des de l’Ajuntament es vetlla com a interlocutor en determinats casos per intentar negociar amb les entitats bancàries aquest tipus de situacions.

El passat any el consistori també va tramitar 25 sol·licituds per la convocatòria extraordinària de la Generalitat, destinada a aturats de llarga durada, de les que 14 van obtenir una resolució favorable, amb una aportació de 28.560 euros per totes elles.

La Borsa de Mediació per al Lloguer Social col·labora amb l’Agència d’Habitatge duent a terme diferents gestions entre les quals destaca la inscripció al Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial. Així mateix, des de la borsa també es col·labora amb l’Institut Mollerussa per tal de publicar l’oferta de lloguer d’habitacions per a estudiants. En aquest cas, destaca l’increment tant de les places disponibles com de la demanda, ja que de les 31 places disponibles, 15 estan ocupades.

La Borda de Mediació va atendre al llarg de l'any 2014 un total de 2.373 vistes relacionades amb temes diversos relacionats amb l'habitatge.

La Borsa d'Habitatge de Mollerussa tramita 25 nous contractes de lloguer el 2014
comentaris