01.08.2021 |
Territoris.cat

Carme Forcadell assegura que el cooperativisme és un valor fonamental del país

Carme Forcadell 'sempre defensaré la llibertat d'expressió i el dret de participar dels Diputats i Diputades, allà on faci falta, i considero que vaig actuar complir amb les funcions com a presidenta del Parlament de Catalunya'

Centenari Cooperativa Linyola
Centenari Cooperativa Linyola
Carme Forcadell assegura que el cooperativisme és un valor fonamental del país

La presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, considera que el cooperativisme no és tan sols un model productiu del país, és una filosofia de vida, un model alternatiu en la societat actual. Són els valor que els catalans i catalanes tenen com a país. Una actitud de participació, l'ajut, de suport i el no treballar tan sols per l'economia, sinó per alguna cosa més, són la constatació d'aquest valors que té la gent del país. La presidenta del Parlament ha afegit, que s'ha de promoure el cooperativisme, s'ha d'ensenyar i s'ha de viure perquè també representa els valors universals.

el cooperativisme no és tan sols un model productiu del país, és una filosofia de vida

Centenari Cooperativa Linyola 1Carme Forcadell ha fet aquestes declaracions en el decurs de l'acte de commemoració del Centenari de la Cooperativa de Linyola, que ha tingut lloc aquest diumenge. Forcadell ha descobert una placa commemorativa del centenari, acompanyada del president de la Cooperativa Jaume Pedrós, l'alcalde del municipi Àlex Mases, el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Antoni Díaz, i el president del Consell Comarcal Josep M. Huguet.

Pel que fa a la citació judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè declari com a investigada el dia 16 de desembre, Forcadell ha assegurat que sempre defensaré la llibertat d'expressió i el dret de participar dels Diputats i Diputades, allà on faci falta, i considero que vaig actuar complir amb les funcions com a presidenta del Parlament de Catalunya.  Forcadell ha afegit que en tot moment vaig complir amb les funcions de presidenta del Parlament, perquè entenc que la llibertat d'expressió és una llibertat que ens ha costat molts anys de guanyar i que s'ha de defensar a tot arreu i en tot moment.

sempre defensaré la llibertat d'expressió i el dret de participar dels Diputats i Diputades, allà on faci falta, i considero que vaig actuar complir amb les funcions com a presidenta del Parlament de Catalunya

Centenari Cooperativa Linyola 3El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Antoni Díaz, ha manifestat que el departament d'Agricultura canvia d'estratègia per enfortir les cooperatives. En comptes de promoure'n la fusió, a partir de l'any que ve els ajuts es destinaran a crear plataformes de comercialització que donin servei a diferents entitats i les facin més competitives. Díaz ha admès que promoure la fusió de cooperatives no és suficient perquè en molts casos hi ha reticències i, per tant, cal reenfocar els ajuts.

Per la seva banda el president de la Cooperativa de Linyola Jaume Pedrós ha explicat que, després de cent anys la cooperativa encara el futur amb una inversió de prop d'un milió d'euros per ampliar les instal·lacions als afores del poble amb una nova nau que tindrà entre 2.500 i 3.000 metres quadrats. De moment ja s'han comprat els terrenys -que tenen unes dues hectàrees- i les obres podrien començar en dos anys.

La cooperativa de Linyola té 360 socis i una vintena de treballadors. Factura uns 20 milions d'euros anuals i produeix 80.000 tones de pinso, 40.000 tones de panís, 12.000 tones de cereal -entre blat i ordi- i 9.000 tones de farratges. El 2015 es va fusionar amb una altra cooperativa, Pinsos Urgell, i actualment té en marxa un pla d'inversió per modernitzar els processos i millorar el control de qualitat dels productes.

Carme Forcadell assegura que el cooperativisme és un valor fonamental del país
comentaris