15.07.2020 |

A Catalunya és imprescindible negociar respectant la dignitat de les parts, Henry Acosta Premi Ànima 2019

Enry Acosta rep el Reconeixement Ànima Abba Melaku acompanyat de la seva família
Enry Acosta rep el Reconeixement Ànima Abba Melaku acompanyat de la seva família
A Catalunya és imprescindible negociar respectant la dignitat de les parts, Henry Acosta Premi Ànima 2019

La situació entre Catalunya i Madrid no té altra sortida més que la taula de diàleg, perquè abans de la negociació s'ha d'establir un espai de credibilitat i confiança que pugui conduir a acords. Declaracions de l'economista colombià Henry Acosta guardonat amb el reconeixement Ànima Abba Melaku, un premi que atorga l'Ajuntament de Mollerussa i el Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran (CIS).

Vetllada solidaria i lliurament dels Reconeixements Ànima a MollerussaMollerussa l'hi atorga el guardó per la seva tasca com a facilitador de la pau a Colòmbia i ser un dels artífexs dels acords de pau signats el 2016 entre el govern de Juan Manuel Santos i les guerrilles de les FARC, una gestió que va començar anteriorment durant el mandat d'Álvaro Uribe.

Henry Acosta, va visitar Catalunya el 2017, per reunir-se amb el col·lectiu de colombians residents  Catalunya, però reconeix que no té suficient coneixement de detalls per a fer una valoració, així i tot assegura que de la mateixa manera que van arribar a una entesa a Colòmbia, Catalunya no té altra sortida més que la taula de negociació, en la que totes les parts han de cedir i respectar la dignitat d'un i altres, perquè en un diàleg no hi ha ni vencedors i vençuts, hi ha acord.

Recepció del consistori de Mollerussa a a Henry Acosta, premi Ànima

Acosta també, va destacar que és important que durant el període de converses no es divulgui ni propostes ni acords, cal treballar en l'anonimat fins a aconseguir resultats

El reconeixement s'ha lliurat, en el restaurant Resquitx de Golmés, en el decurs de la Vetllada Solidària que l'entitat CIS organitza cada any amb l'objectiu de finançar els projectes que el missioner basc porta a terme en la ciutat etíop de Wukro. Enguany Àngel Olaran ha assistit a la recepció a l'Ajuntament, acompanyat de l'alcalde d'aquesta localitat, Hailay Tinsuu, i la presidenta de la Societat Civil de Wukro, Tshaynesh Mehari.​

El president del CIS i l'alcalde de Mollerussa Marc SolsonaL'Ajuntament de Mollerussa i el CIS, també reten homenatge a qui va ser fundador de l'entitat solidària Àngel Pujol, el reconeixement que porta el seu nom, atorgat a persones i entitats de la capital del Pla d'Urgell, que enguany han recaigut en:

Rafel C alvet Reconeixement Ànima d'Honor Àngel PujolRafel Calvet, fou delegat de la Cambra de Comerç de Mollerussa durant 14 anys, destaca per la seva tasca altruista en nombroses associacions i organitzacions locals com són l'Agrupació Sardanista, el comitè organitzador de la Fira de Sant Josep des de 1994 o el comitè organitzador del Concurs Nacional de Vestits de Paper.

Rosa Mari Garcia, la seva candidatura destaca la labor voluntària i de col·laboració amb un bon nombre d'entitats tant de Mollerussa com també de Torregrossa com són Creu Roja, el Centre de Distribució d'Aliments, la Llar Terres de Ponent i la Residència Can Jaques.

Maria Neus Ros, és directora des de fa 15 anys del Grup Ressò de l'Albada, amb el qual ofereix concerts arreu i participa d'activitats socials arreu de l'any també com a membre d'aquesta entitat. També és col·laboradora a la Parròquia de Sant Jaume on acompanya habitualment les celebracions amb la música de l'orgue.

Els guardonats amb el Reconeixement Ànima d'Honor Àngel PujolEl Club Futbol Joventut Mollerussa (1920), que enguany celebra el centenari del futbol a la ciutat, serà distingit per mantenir viva l'essència de connexió amb la seva gent i l'esperit integrador amb la ciutat i la comarca així com per portar el nom de Mollerussa arreu, a través dels 24 equips i les 400 persones que hi estan vinculades.

El Club d'Escacs Mollerussa (1979) destaca l'activitat duta a terme en més de 40 anys de trajectòria i per la seva vocació de formar i difondre el món dels escacs entre la ciutadania i, en especial en aquests darrers anys, entre els infants.

A Catalunya és imprescindible negociar respectant la dignitat de les parts, Henry Acosta Premi Ànima 2019
comentaris