Del 10 al 18 de maig

El Pla d’Urgell commemora el Dia de les Famílies amb una setmana carregada d’activitats

Cinc municipis del Pla d’Urgell acolliran xerrades, mostres i tallers on les famílies seran el fil conductor, i on hi haurà activitats adaptades a les diferents etapes evolutives

Presentació programa famílies CC - Foto: Marina Pallàs Barta
photo_camera La roda de premsa de presentació del programa de la Setmana de les Famílies al Consell Comarcal del Pla d'Urgell - Foto: Marina Pallàs Barta

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell, en col·laboració amb els ajuntaments de Mollerussa, Miralcamp, Golmés, El Palau d’Anglesola i Bell-lloc d’Urgell celebraran el Dia internacional de les Famílies amb una setmana repleta d’activitats. Del 10 al 18 de maig s'impartiran diferents xerrades, mostres i tallers que tenen per objectiu “generar espais d’aprenentatge, descoberta i convivència” amb les famílies com a fil conductor, segons assenyala Anna Badia, tècnica del servei socioeducatiu itinerant i una de les responsables de la Setmana de les Famílies.

La programació inclou activitats adaptades a les diferents etapes evolutives i a les distintes situacions que es poden trobar les famílies dins la seva comunitat. Els actes són gratuïts, però tenen aforaments limitats i, per això, des de l’organització demanen la inscripció prèvia a través d’un formulari (obert del 2 al 5 de maig). Hi ha activitats exclusives per a infants, per a les famílies i mixtes, puntualitzen.

A Mollerussa els actes se celebraran del 15 al 18 de maig i cada dia comprèn una forquilla concreta d’edats: de 0 a 3 anys, de 4 a 6 anys, de 6 a 12 anys i de 12 a 18 anys. Als altres municipis, les activitats començaran el dia 10 de maig i es repartiran durant dues setmanes.

Segons comenta Erika Tahull, tècnica del Centre Obert La Banqueta, la iniciativa té perspectiva de continuïtat i creixement a la comarca.

“Una de les activitats més destacades serà la xerrada de salut sexual, apunta Isabel Alins, directora del Centre Obert La Banqueta i una de les organitzadores. Aquesta activitat està pensada per desmuntar tabús i orientar a les famílies en l'educació sexual dels joves. Està dividida en dues franges d’edat: de 13 a 15 anys i de 16 a 18 anys. Dels 0 als 6 anys, destaquen les activitats de “mini mons sensorials”, on els infants poden desenvolupar la seva creativitat a través d’instal·lacions amb materials adaptats a cada franja d’edat.

Un projecte transversal dins la comarca

El projecte s’ha finançat gràcies al conveni Contracte programa entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consell Comarcal del Pla d'Urgell i, alhora, un altre conveni amb l’Ajuntament de Mollerussa, segons explica Lourdes Font, cap d’Àrea d’Atenció a les Persones. Font també destaca la "transversalitat i el treball en xarxa del projecte", ja que han participat diferents agents comarcals, així com "l’accés universal i inclusiu a les diferents tipologies de famílies".

comentaris