Una deficiència elèctrica impedeix utilitzar els equips de refrigeració i congelació

Segons la memòria dels Serveis Socials del Consell Comarcal de 2015, el 7,67% de la població del Pla d'Urgell necessita ajuda alimentària de primera necessitat, el que representa 366 famílies i 1.175 persones

Imatge dels articles del Centre de Distribució d'Aliments del Pla d'Urgell
photo_camera Imatge dels articles del Centre de Distribució d'Aliments del Pla d'Urgell

Una deficiència en la instal·lació elèctrica ha impedit que el Centre de Distribució d'Aliments del Pla d'Urgell comenci a distribuir aliments frescos en la data que estava previst. L'equipament que va finançar la Diputació de Lleida, es va construir en el solar que ocupava l'antic escorxador de Mollerussa. El centre es va distribuir amb espai i equipaments per tal de poder emmagatzemar, gestionar i manipular aliments frescos, càmeres, congeladors i maquinaria per la preparació.

Els Serveis Socials del Consell Comarcal es van fer càrrec de la gestió, amb el suport de voluntaris, i va entrar en servei el passat mes de desembre, servint lots de productes envasats. L'ens comarcal va continuar fent els preparatius per poder servir l'aliment fresc i a través del Banc d'Aliments de Lleida i els acords amb els supermercats Condis, Plus Fresc i Caprabo es va decidir iniciar els preparatius per servir aliments frescos, verdures i carn principalment. Un servei que farien voluntaris de Creu Roja i Càritas, que serien els encarregats de recollir les donacions, dos dies a la setmana en Condis, i un en Plus Fresc i Caprabo.

La sorpresa del Consell Comarcal va ser que en posar en funcionament les càmeres frigorífiques la instal·lació elèctrica no suportava la càrrega. Per aquest motiu s'haurà d'esperar que els tècnics solucionin el problema.

Segons la memòria dels Serveis Socials del Consell Comarcal de 2015, el 7,67% de la població del Pla d'Urgell necessita ajuda alimentària de primera necessitat, el que representa 366 famílies i 1.175 persones. Pel que fa als perfils dels usuaris són variats i no sempre responen a col·lectius de persones nouvingudes.

comentaris