02.12.2021 |
Territoris.cat

Comencen les obres de l'escola El Timó de Sidamon

L'empresa constructora va començar la passada setmana l'enderroc del frontó un espai que ocuparà el nou centre escolar.

L'empresa inicia les obres de l'escola El Timó de Sidamon
L'empresa inicia les obres de l'escola El Timó de Sidamon
Comencen les obres de l'escola El Timó de Sidamon

Finalment l'empresa constructora ha iniciat el moviment de terres i les actuacions per habilitar els terrenys en els quals es construirà la nova escola El Timó de Sidamon. Malgrat que l'inici de les obres estava previst per principis del mes de setembre, no ha estat fins al passat dimarts que l'empresa va començar els moviments de terres i l'enderroc del frontó.

En aquests moments els treballs se centren en aquest enderroc, que donada la proximitat amb la llar d'infants, es duen a terme de forma molt controlada per tal de no perjudicar l'activitat del centre. Segons fons de l'empresa no es podrà utilitzar maquinària passant fins que no es redueixi l'alçada del mur del frontó, ja que també es troba pròxim a uns habitatges. Aquesta actuació es prolongarà, almenys una setmana, i paral·lelament es continuen els moviments de terres a la resta de la parcel·la en la qual es construirà el nou centre escolar.

L'escola El Timó de Sidamon ha estat una reivindicació de quinze anys al municipi, després de quatre projectes, de la cessió dels terrenys, de la licitació i adjudicació l'any 2010. Al llarg d'aquest temps una situació de certa precarietat d'espais i funcionalitat, que s'ha pogut solucionar amb la bona voluntat del consistori, que ha incorporat zones pròpies a l'escola.

El director territorial d'Ensenyament Miquel Àngel Cullerés va explicar que el termini d'execució de les obres, que és duran a terme amb construcció tradicional, serà aproximadament de deu mesos, ja que el projecte es va redimensionar, per adequar-lo a l'escenari demogràfic actual,el que representa la capacitat d'una línia completa. El responsable d'Ensenyament ha explicat que l'actual edifici de l'escola El Timó podria retornar al municipi un cop es consolidi el nou equipament.

Comencen les obres de l'escola El Timó de Sidamon
comentaris