Concurs fotogràfic, del Consell Comarcal del Pla d'Urgell per evitar voluminosos al carrer

El president del Consell Comarcal del Pla dUrgell Joan Trull presenbta la campanya recollida voluminosos
photo_camera El president del Consell Comarcal del Pla dUrgell Joan Trull presenbta la campanya recollida voluminosos

Amb l'objectiu de reduir els residus que es llencen i ja no es reciclen, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell inicia una campanya adreçada als ciutadans i als comerços.

En els pròxims anys el cost de tractament d'aquesta fracció es veurà progressivament incrementat, i això repercutirà directament en la taxa d'escombraries 

És per aquest motiu que es vol evitar la presència de residus voluminosos abandonats al costat dels contenidors al carrer.

Una de les accions de la campanya és animar als veïns i veïnes del Pla d'Urgell a etiquetar fotografies duent a terme accions de reciclatge i poder participar en el concurs d'Instagram #pladurgellrecicla. Hi haurà premis per la foto més votada pel públic, per la millor foto individual i col·lectiva.

Al carrer s'instal·laran punts informatius a cada poble on educadors ambientals informa-ran sobre els bons hàbits a l'hora de llençar els residus, a més de resoldre dubtes 

Un vehicle recull les fraccions en l'àrea d'aportació a MollerussaTambé hi haurà un photocall per què els usuaris que no disposen de xarxa puguin participar en el concurs fotogràfic.

Respecte als residus voluminosos deixats al costat dels contenidors, durant la campanya els educadors ambientals hi col·locaran adhesius per identificar el seu abandó com a conducta incívica i informar sobre la seva correcta gestió. Darrerament s'ha detectat un important increment d'aquests residus al carrer, generant molèsties, brutícia i empitjorant l'estat de la via pública.

De forma paral·lela, es realitzaran visites als bars i restaurants de la comarca per fomentar la recollida selectiva i oferir cubells i/o contenidors per facilitar el reciclatge dels envasos lleugers i vidre.

El percentatge de recollida selectiva al Pla d'Urgell se situa actualment al 45%, superior a la mitjana catalana que és del 38,5%, si bé cal millorar-lo per assolir l'objectiu del 60% de recollida selectiva fixat per l'Agència de Residus de Catalunya per l'any 2020.

comentaris