02.12.2021 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal convoca un nou programa de formació per a joves

El programa està dirigit a joves entre 16 i 24 anys, que no estudien ni treballen, i tenir com a màxim els estudis d’ensenyament secundari obligatori.

Els joves que participen en els programes realitzen les pràctiques en les empreses.
Els joves que participen en els programes realitzen les pràctiques en les empreses.
El Consell Comarcal convoca un nou programa de formació per a joves

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell desenvoluparà un nou programa d’ocupació i formació per a vint joves de la comarca, que després de rebre preparació teòrica i pràctica, se'ls inserirà durant sis mesos en empreses dels sectors professionals sobre els quals s'han format, i rebran el sou finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

El programa està dirigit a joves entre 16 i 24 anys, que no estudien ni treballen, i tenir com a màxim els estudis d’ensenyament secundari obligatori. Els interessats s'hauran d'haver inscrit com a demandants d’ocupació al SOC i també en el sistema de Garantia Juvenil, i dirigir-se al Consell Comarcal del Pla d’Urgell o bé a l’Oficina Jove, fins al 31 de gener, on rebran informació i els guiaran per a seguir els passos i completar la sol·licitud al programa.

La formació en competències bàsiques i específiques de cada branca tindrà una durada de 300 hores, que es desenvoluparan entre els mesos de març i juny de 2015. Els continguts i les línies de formació es determinaran en funció de les necessitats de llocs de treball del Pla d’Urgell i dels interessos dels joves, malgrat que inicialment es parteix de quatre branques: atenció sociosanitària, perruqueria i estètica, comerç i serveis i hostaleria i restauració.

El president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, ha explicat que l'ens comarcal ha coordinat el programa Suma’t, dues edicions del Joves per a l’ocupació i el Fem Ocupació per a Joves. En total, se n’han beneficiat 110 joves dels quals un 70% s’han inserit laboralment per a la formació professionalitzadora.

El programa Joves per a l’Ocupació compta amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació, del Ministeri de Treball i Assumptes Socials i del Fons Social Europeu.

El Consell Comarcal convoca un nou programa de formació per a joves
comentaris