29.02.2020 |
Territoris.cat

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana inicia l’avaluació d’una nova etapa d’usos

Per a atendre les noves necessitats que s’han creat 10 anys després de la redacció del Pla d'Usos i Gestió que es va redactar l'any 2007 i que ja ha assolit el 83% dels 53 projectes que es van planificar

Moment de la reunió del Consorci que s’ha celebrat aquest dilluns al Consell Comarcal del Pla d’Urgell
Moment de la reunió del Consorci que s’ha celebrat aquest dilluns al Consell Comarcal del Pla d’Urgell
El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana inicia l’avaluació d’una nova etapa d’usos

El Consorci de l’Estany d'Ivars i Vila-Sana adaptarà el seu Pla d’Usos i Gestió amb l’objectiu d’atendre les noves necessitats que s’han creat 10 anys després de la redacció d’aquest document, que es va plantejar dins del Pla Especial de l’any 1995. Així ho ha explicat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, després de la reunió del Consorci de l’Estany d'Ivars i Vila-Sana, que s’ha celebrat aquest dilluns al Consell Comarcal del Pla d’Urgell.  

El president Reñé ha indicat que cal plantejar nous instruments a l’Estany d'Ivars i Vila-Sana per encarar el futur, ja que el Pla d’Usos i Gestió que es va redactar l’any 2007 ja ha assolit més del 83% dels 53 projectes que es van planificar. “Aquell document es va crear amb el criteri de recuperar l’estany, ara que ja està totalment recuperat, cal iniciar una nova etapa per adaptar aquesta realitat a les necessitats i demandes del que és un espai natural amb un respecte ambiental absolut”, ha afegit. 

També es construirà un espai d’aparcament a l’entrada per ajudar a limitar l'accés de vehicles a Cal Sinén

En aquest context de nova etapa, el Consorci de l’Estany d'Ivars i Vila-Sana, que queda adscrit a la Diputació de Lleida, també demanarà a la Direcció General de Turisme una pròrroga fins al maig del 2018 per executar 116.000 euros més a la millora de Cal Sinén.

Aquesta quantitat servirà per adequar la sala d’Audiovisuals, fer la il·luminació de la planta soterrada, habilitar el camí d’accés a Cal Sinén, instal·lar una antena per donar servei de wi-fi i per la compra de mobiliari. Sumant aquests 116.000 euros, el Pla de Foment haurà invertit un total de 371.000 euros.

D’altra banda, en el marc del projecte Ponent Actiu, que a través de la Diputació va obtenir ajuts del fons Feder, l’entorn de l’estany també construirà un espai d’aparcament a l’entrada per ajudar a limitar l'accés de vehicles a Cal Sinén contemplant també les demandes del sector de les autocaravanes.   

Comentarios