El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana estudia formules per finançar el manteniment de l'espai natural

La Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local del Govern espanyol (LARSAL) i la liquiditat de la Generalitat obliguen a modificar els estatuts i les representacions en el Consorci que gestiona l'espai natural del Pla d'Urgell

Activitats en l'espai natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana
photo_camera Activitats en l'espai natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

El Consorci que gestiona l'espai natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, estudia fórmules que ajudin a finançar el manteniment i la gestió de la zona humida i el seu entorn. Aquest va ser un dels punts que va tractar el Consell General, en la reunió que va dur a terme aquest dijous. El consorci estudiarà si en l'entorn de l'espai natural es poden dur a terme activitats de pagament, donat que la situació econòmica fa difícil el manteniment i de l'estructura de la zona humida. Segons va manifestar el president de la Diputació de Lleida Joan Reñé.

Mirador de Cal SinénEn el decurs de la reunió es va tractar el canvi d'estatuts del Consorci, donat que la Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local del Govern espanyol (LARSAL), no permet que els ens locals i comarcals financin entitats que no els són pròpies, i aquests els han d'assumir administracions superiors, en aquest cas la Diputació de Lleida. Per altra banda el consorci també comptava amb representació de departaments de la Generalitat que s'han reestructurat i que actualment no té cap sentit que formin part de l'entitat. Amb el nou plantejament de representativitat, el president de la Diputació de Lleida Joan Reñé passaria a presidir l'ens de gestió.

Per la seva banda el president del Consell Comarcal Josep M. Huguet, va explicar que el Consell General va aprovar l'adjudicació de la nova fase del Centre d'Interpretació de Cal Sinén. Les obres que completaran l'espai museístic i el mirador de l'equipament. Huguet va afegir que la seguen de les obres previstes seria la d'habilitar una zona de pàrquing, una actuació que de moment encara està en un punt força embrionari.

  

Comentaris