22.06.2018 |
Territoris.cat

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana perfila la fase del projecte museístic

Imatge del mirador en l'edifici de Cal Sinén a l'Estany d'Ivars i Vila-sana
Imatge del mirador en l'edifici de Cal Sinén a l'Estany d'Ivars i Vila-sana
El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana perfila la fase del projecte museístic

El Consorci de gestió de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ha licitat una nova fase del Centre d'interpretació de Cal Sinén, una actuació que consistirà en l'adequació de l'espai museístic, un projecte que forma part de les inversions previstes per l'any 2018 que s'eleven a 147.000 euros. La partida s'ha aprovat aquest dimecres en el decurs del Consell General de l'entitat gestora de l'espai natural.

Segons va explicar el president del Consorci i de la Diputació Joan Reñé, s'invertiran 37.000 euros en la climatització de l'edifici que es farà través d'un sistema sostenible de geotèrmia. Així mateix, es destinaran 50.000 euros al disseny d'audiovisuals i panells informatius que s'ubicaran a la planta baixa per a informació de la història i projecte de recuperació de l'estany.

L'estany ha rebut aquest any al voltant de 40.000 visitants, una xifra similar a la dels anteriors però que apunta a un lleuger creixement

Les inversions es completaran amb l'aparcament que es finançarà amb el projecte Ponent Actiu i la Diputació de Lleida destinarà 60.000 euros per ubicar un espai diàfan a la primera planta on es podrà servir begudes i menjar.

Aquesta nova fase està previst que es pugui executar en el primer trimestre del 2018, amb la voluntat que estigui enllestit per l'aniversari de la recuperació de la zona humida, al mes de març.

Comentarios