12.05.2021 |
Territoris.cat

El Palau d'Anglesola col·labora amb Nacions Unides per fer una escola a Benín

Els objectes de la rifa de la campanya "Contagiem Solidaritat", de la delegació de Nacions Unides al Palau d'Anglesola - NNUU palau d'anglesola
Els objectes de la rifa de la campanya "Contagiem Solidaritat", de la delegació de Nacions Unides al Palau d'Anglesola.
El Palau d'Anglesola col·labora amb Nacions Unides per fer una escola a Benín

La campanya de Mans Unides pel 2021 es titula "Contagia Solidaritat per acabar amb la fam". Després d'un any parlant de contagis, en què un virus ha aturat el món sencer, veiem que les desigualtats s'incrementen. Les vacunes no arriben al mateix ritme, la resposta sanitària ha estat difícil en molts països i ha presentat paradoxes que com la que s'està vivint aquests dies a l'Índia, on la població contagiada greu mor per manca d'oxigen, malgrat que aquest país asiàtic n'és un gran productor. Des de la delegació al Palau d'Anglesola de l'ONG Mans Unides subscriuen la idea que apuntava Arcadi Oliveres que "aquesta pandèmia és un avís del planeta perquè canviem el nostre model econòmic: hem de viure amb menys".
"Sabem que sortirem de la pandèmia amb un món més mal repartit, però la clau és que o ens en sortim mundialment o no posarem fi a la Covid-19", apunten, i remarquen que "mentrestant, les ONG que des de fa anys treballem a peu de carrer per sensibilitzar que un altre món és possible, anem fent petites passes per construir-lo".


Una escola a Parakou

Convençuts que "l'educació és la clau de la justícia social", el projecte d'enguany de Mans Unides del bisbat de Solsona és construir una escola de primària a Parakou, una població de la república de Benín. Benín està ubicat al Golf de Guinea, una antiga colònica francesa que se situa al capdavall (158è del món) de l'Índex de Desenvolupament Humà que publica anualment Nacions Unides per mesurar l'esperança de vida, l'alfabetització, l'educació i el nivell de vida d'un país. L'esperança de vida és de 61 anys i té grans mancances d'educació que precisament el projecte vol ajudar a resoldre. Per això, l'objectiu de la campanya és "tornar els drets i la dignitat a la població subsahariana".

L'escola que l'ONG Mans Unides vol construir a l'interior d'aquest país africà té un pressupost de 62.101 euros

Des de la delegació del Palau d'Anglesola s'ha organitzat una rifa per obtenir diners que ajudin a fer possible el projecte africà. Hi han col·laborat pràcticament tots establiments de la vila, aportant productes que han permès confeccionar una vintena de lots. Els lots, exposats pels aparadors de diferents comerços, se sortejaran el dissabte vinent, 1 de maig, pel Canal YouTube de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola. Es poden trobar números de la rifa a les botigues palauanglesolines. La rifa s'afegeix a la recollida "Les teves pessetes poden salvar vides", en què es van recollir 23.294 de les antigues pessetes, que s'han convertit en 140 euros pel projecte.

El Palau d'Anglesola col·labora amb Nacions Unides per fer una escola a Benín
comentaris