16.05.2021 |
Territoris.cat

La Cooperativa d'Ivars presenta el projecte d'eficiència productiva 'GLOBAL GAP'

Participants en a la XVI Jornada Tècnica de Boví de Carn
Participants en a la XVI Jornada Tècnica de Boví de Carn
La Cooperativa d'Ivars presenta el projecte d'eficiència productiva 'GLOBAL GAP'

Uns 150 ramaders han assistit aquest dijous a la XVI Jornada Tècnica de Boví de Carn, organitzada per Cooperativa d'Ivars. L'objectiu de la mateixa era enguany, exposar el nou projecte de certificació GLOBAL GAP, que la cooperativa vol posar en marxa en l'àrea de boví, amb el propòsit d'augmentar l'eficiència productiva de les granges, al mateix temps que potenciar els aspectes de benestar animal, bioseguretat i bones pràctiques, i traçabilitat alimentària. Els ponents de les jornades tècniques han estat Jordi Bosch, de l'Institut Comunitari de Certificació i expert en GLOBAL GAP, i els veterinaris de la cooperativa, Eliseu Isla, Josep Torra, i Núria Llanes.

Visita a la granja de la Cooperativa d'Ivars d'UrgellLa sessió ha tingut un complement destacat, que ha estat la visita a la nova granja experimental de vedells mamons, ubicada al terme de La Fuliola, i amb la qual Cooperativa d'Ivars pretén afavorir la tasca dels socis engreixadors i la millor traçabilitat del vedell des de les primeres setmanes de vida.

El sistema de cria en iglús mòbils és pioner a les nostres terres, i afavoreix en gran mesura les tasques de neteja i maneig a les granges.
La jornada ha finalitzat amb una visita a l'edifici de control de qualitat i laboratori, on s'han exposat els criteris de seguiment de la qualitat de matèries primeres i pinsos, així com els passos que s'estan fent en pro de la reducció d'antibiòtics en el pinso, tot utilitzant noves matèries primeres que produeixen un millor funcionament digestiu dels animals en granja, com és el cas del pastone.

Visita a la granja de la Cooperativa d'Ivars d'UrgellAntoni Pané, director general, i Josep Coll, president, en els seus parlaments de benvinguda i cloenda, respectivament, han posat èmfasi en el bon equip humà i professional que Cooperativa d'Ivars posa a disposició de tots els socis, així com el compromís constant per la innovació en productes i processos que ajudin a una millor competitivitat dels sectors agraris i ramaders.

La Cooperativa d'Ivars presenta el projecte d'eficiència productiva 'GLOBAL GAP'
comentaris