La cuina de la pera envaeix l'Estany d'Ivars i Vila-sana

El dia de l'Estany ha presentat al públic la barca que va ser recuperada i conservada des de pocs anys després de la dessecació de l'antic estany, l'any 1951, per part de Josep Maria Coll, de Cal Rondan

Festa de l'Estany-Mostra Gastronomica 4
photo_camera La mostra gastronòmica va estar dedicada a la cuina de la pera de Lleida

En el marc de la Fira de l'Estany d'Ivars d'Urgell s'ha celebrat aquest diumenge la Mostra Gastronòmica de l'Estany, que arriba a la sisena edició que s'ha dedicat a la cuina de la pera de Lleida. Per aquest motiu s'ha comptat amb la col·laboració de la DOP de les tres veritats de poma d'origen protegida Blanquilla, la Llimonera i la Conference.

Festa de l'Estany-Mostra GastronomicaEn l'entorn del Centre d'Interpretació de Cal Sinén, els restaurants Amoca que va elaborar un Pastís Tatin de pera, La Guspira que preparava un Tartar de salmó, pera i alvocat, Cal Xelin proposava un plat de Peres amb vi i natilles, Cal Modest feia una aposta per un plant tradicional com el pollastre amb pera, el Restaurant Castell del Remei que elaborava una Pera Conference farcida amb crema d'estragó i el Petit Xiroi que desfermava la seva creativitat amb una Coca de pera amb tomata confitada, remolatxa i arenguí fumat, han presentat les seves creacions gastronòmiques, Les receptes dels plats presentats s'han recollit en un receptari que han obsequiat als visitants, acompanyat de les propostes del Celler Castell del Remei i els Estanyets elaborats en el Forn de pa Can Gil d'Ivars d'Urgell.

Festa de l'Estany-Mostra Gastronomica-recuperen barca de formigoEl públic que ha visitat Cal Sinén ha tingut el privilegi de veure la barca de formigó que s'ha recuperat i restaurat. Un element històric que havia conservat la família Coll d'Ivars. Aquesta barca va ser recuperada i conservada des de pocs anys després de la dessecació de l'antic estany, l'any 1951, per part de Josep Maria Coll, de Cal Rondan, una de les masies emblemàtiques properes a l'espai.

Comentaris