06.10.2022 |
Territoris.cat

Albert Solé i Georgine Miret han creat una marca pròpia de material d'escalada

L'Albert i la Georgina treballen junts al seu taller
L'Albert i la Georgine treballen junts al seu taller
Albert Solé i Georgine Miret han creat una marca pròpia de material d'escalada

L’Albert i la Georgine són una parella jove i inquieta de Mollerussa que comparteix una passió: l’escalada, el que significa per a ells molt més que un esport o una afició, és un modus vivendi, l’eix al voltant del qual gira la seva vida.

A principis de l’any 2015 van fabricar una petita tirada de preses de rocòdrom per muntar-se un petit plafó d’entrenament a casa, iniciativa que els va despertar les ganes d’iniciar un projecte de més envergadura relacionat amb la seva gran passió. D’aquesta manera, van començar a fer proves per fabricar magnesieres, les bosses que utilitzen els escaladors per portar el magnesi i poder mantenir les mans seques.

Iniciació a l'escalada lliure
Iniciació a l'escalada lliure

 

Tot va començar amb una màquina vella de la padrina, fent proves amb retalls de texans i samarretes que tenien per casa, i ha estat un llarg camí fins a arribar on són ara. El procediment era sempre el mateix: fabricaven un disseny, anaven a escalar per provar-lo i tornaven a casa per corregir els errors i millorar-lo.

Han estat molts mesos d’investigació, de proves amb diferents materials i maquinària fins a trobar finalment un producte de màxima qualitat. Amb una feina guiada per uns valors concrets com el treball amb distribuïdors locals, evitant al màxim la importació de productes, i oferint dissenys propis, fets a mà i aquí, cuidant fins a l’últim detall.

En aquests moments ofereixen dos models de magnesieres, un amb cinturó per escalada esportiva i un altre més gran per boulder. Els somnis i la il·lusió, però, no s’acaben aquí i actualment estan muntant el seu propi taller de serigrafia, on preveuen fer estampació de roba amb els seus dissenys.

Al taller preparant una de les magnesieres
Al taller preparant una de les magnesieres

 

L'Albert i la Georgine són també dos grans amants de la música i la cultura jamaicana i també els podem localitzar amb el nom de Zion Climbing, que en la cultura rastafari Zion significa la muntanya sagrada, un lloc de pau i amor. Per ells la muntanya és sagrada, sense muntanya no hi ha escalada, i per aquest motiu volen reivindicar el respecte que es mereix.

Un escalador es prepara amb la magnesiara  de Zion
Un escalador es prepara amb la magnesiara  de Zion

 

Tal com ens indiquen, en els últims anys hi ha hagut un boom en l'escalada, fet que ha provocat que s'hi hagi sumat algunes persones que no havien tingut mai cap relació amb el món de la muntanya i que actuen amb falta de respecte, o a vegades simplement de consciència. La massificació d'escaladors en alguns sectors ha generat el tancament d'aquests, ja sigui per problemes amb la flora o la fauna, o per molèsties amb els propietaris dels terrenys on es practica. Des de Zion Climbing es vol que la gent practiqui l'escalada, però que es faci des de la consciència i el respecte, preservant aquest autèntic paradís que és Catalunya tant pel nombre i la varietat de sectors com per la seva qualitat, que cal conservar perquè en puguin gaudir també les pròximes generacions.

Actualment podem trobar els seus productes en diversos rocòdroms i botigues especialitzades a Lleida, Tarragona, Reus i Albarrasí, i també a través de les xarxes socials i del seu web http://www.zionclimbing.es

Albert Solé i Georgine Miret han creat una marca pròpia de material d'escalada
comentaris