Les depuradores del Pla d'Urgell es controlaran de forma remota

Rafel Panadés visita les instal·lacions de l'EDAR de Fondarella
photo_camera Rafel Panadés visita les instal·lacions de l'EDAR de Fondarella

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell projecta un seguit d'actuacions de millora i optimització de les Estacions Depuradores d'Aigües Residuals (EDAR), de la comarca, una actuació que permetrà controlar les estacions de forma remota, i que es desplegarà entre aquest any i principis del pròxim. L'ens comarcal va aprovar una partida de 316.000 euros, per aquest projecte, que també inclou millores de manteniment en les sis estacions actuals.

Estacio Depuradora d'Aigues Residuals de Fondarella 1El president del Consell Comarcal, Rafel Panadés, ha presentat aquest dimarts els projecte de millora, hi ha explicat que el control central de l'equipament s'instal·larà en l'EDAR, de Fondarella, l'equipament que dóna servei als municipis de Mollerussa, Fondarella, Palau d'Anglesola, Miralcamp, Golmés i Vilanova de Bellpuig. El sistema consistirà en un panell de control que comptarà amb diverses pantalles per on es podrà veure l'evolució de les altres estacions de la comarca. Així mateix, el seguiment també es podrà fer a distància a través d'una connexió a Internet i el Consell Comarcal publicarà a la web les dades que es vagin registrant a les estacions.

Rafel Panadés visita les instal·lacions de l'EDAR de Fondarella 1Pel que fa a la resta de millores, se substituiran les bombes de l'estació de Linyola, s'instal·larà nous reactors a Bell-lloc, s'impermeabilitzarà la coberta de l'edifici de l'estació de Torregrossa-Juneda, s'automatitzarà la porta de la d'Ivars d'Urgell, es farà una vorera a l'edifici de l'EDAR de Bellvís, i s'adquirirà un nou tractor de sega de gespa, per les instal·lacions de Fondarella.

L'ens comarcal té previst solucionar una part mediambiental important de tot el pla de depuració de la comarca amb la construcció de les estacions que falten, a Castellnou de Seana, Vila-sana, Sidamon, el Poal i els agregats de Vallverd i Els Arcs 

El consell ha mantingut algunes trobades amb l'ACA per avaluar quina hauria de ser la solució òptima per resoldre la mancança, construint nous equipaments individuals o portant les xarxes a altres existents.

comentaris