Deu parcel·les del polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc d'Urgell es vendran a empreses abans d'acabar l'any

Empreses instal·lades al poligon Vinyes del Mig de Bell-lloc
photo_camera Empreses instal·lades al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc

L'Intitut Català del Sòl (Incasòl) té previst vendre a partir de la tardor i abans d'acabar l'any 10 parcel·les de fins a 60.000 metres quadrats cadascuna al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc d'Urgell, situat al costat de l'autovia A-2. El director de l'ens públic, Damià Calvet, ha explicat que després del ''fracàs'' inicial d'aquest polígon de 600 hectàrees on des del 2010 només compta amb una empresa, ''l'oferta ha repuntat'' i ara hi ha una cartera d'empreses concretes que ''demanen poder-se instal·lar al polígon''. Una modificació puntual del Pla General de Bell-lloc permetrà l'activació dels instruments de gestió urbanística fer-ho possible i segons Calvet, a principis de 2018 les empreses podran començar obra. Respecte al polígon de Quatre Pilans de Lleida, Calvet ha proposat que la Paeria juntament amb l'Incasòl i la Diputació facin actuacions de promoció en fires o altres indrets, per donar-lo a conèixer a diferents sectors.

Imatge dels carres del Poligon Vinyes del Mig de Bell-llocDamià Calvet ha explicat que ha calgut ''tancar instruments de gestió urbanística, un conveni i una modificació puntual del Pla General de Bell-lloc d'Urgell'' que han de permetre la implantació d'aquestes empreses al polígon. Això es va fer durant un Ple el passat mes de juny i després de l'aprovació inicial d'aquests dos instruments – el conveni i la modificació – s'ha obert un període d'informació pública, al qual no es preveuen al·legacions, i posteriorment la Comissió d'Urbanisme farà l'aprovació definitiva. 

Aleshores, a la tardor, segons Calvet es podran vendre aquestes 10 parcel·les, de fins a 60.000 metres quadrats. Mentrestant, les empreses interessades ja estan treballant en els seus projectes d'edificació i fins i tot està previst que els avancin a l'Ajuntament del municipi perquè ''de seguida que hi hagi l'aprovació definitiva ja puguin obtenir les llicències d'edificació i construir''. Per tot plegat, Calvet calcula que a principis de 2018 les empreses que es volen instal·lar al polígon podran començar a construir les edificacions que tenen previstes al polígon.

D'altra banda, el director de l'Incasòl ha destacat la posició ''estratègica'' del polígon de Quatre Pilans de Lleida, en el qual ha assegurat que fa molt de temps que hi estan posicionats, des d'un punt de vista estratègic. Això no obstant, matisa que es tracta d'una gran oferta potencial que cal ''posar a punt en el moment adequat''. Segons Calvet, es faria un ''mal favor al país'' si ara es dissenyés la urbanització o inclús s'hi destinessin diners públics.

És per aquest motiu i ''de manera convinguda'' amb l'Ajuntament de Lleida i el territori, que Calvet creu que en l'avanç de la revisió del Pla que està fent Lleida, aquests terrenys es mantinguin com a sòl no urbanitzable però a la que hi hagi oferta sobre la taula, a través d'un Pla director urbanístic, es pugui posar el polígon en funcionament. Calvet creu que caldrà fer-ho d'una forma mol ''acompassada'', amb ofertes de certs operadors logístics, de manera que es pugui combinar amb molta certesa les necessitats d'urbanització genèriques d'aquest àmbit amb les necessitats d'urbanització de les empreses.
 

Comentaris