23.05.2022 |
Territoris.cat

La directora de l'IEI Montse Macià inaugura la Festa Major de Golmés

Pubilla, dames, hereu ni cabalers de Golmés amb les autoritats i convidats
Pubilla, dames, hereu i cabalers de Golmés amb les autoritats i convidats
La directora de l'IEI Montse Macià inaugura la Festa Major de Golmés

La directora de l'Institut d'Estudis ilerdencs (IEI) Montse Macià va ser la pregonera de la Festa del Sant votat Sant Salvador de Golmés. La directora amb arrels al municipi del Pla d'Urgell, va elogiar la figura del sant patró així com de la importància de mantenir les tradicions, com a signe d'identitat i de llibertat dels pobles. Macià va destacar que Catalunya al llarg de la història ha sofert un gran nombre de greuges, i sempre els ha superat gràcies a la seva gent, i ho tornarà a ser per aconseguir la seva llibertat definitiva.

Golmes FM Sant Salvador Guanyadora concurs de cartells 2017A l'acte inaugural de la Festa Major de sant Salvador, també hi va assistir el Bisbe de Solsona Xavier Novell, qui va acompanyar a l'alcalde Jordi Calvís en els diferents actes que es van dur a terme.

Un cop finalitzat el pregó, es va procedir al nomenament de la Pubilla i l'Hereu del 2017, així com les dames d'honor i els cabalers. Joves de Golmés que van ser elegits en una votació popular, de la que van resultar elegits Eunici Visa, com a pubilla, a qui acompanyaran les dames Júlia Visa i Yaiza Hernández, així com Adrià Vilalta com a hereu, amb la companyia dels cabalers Gerard Roig i Lluc Camprubi.

L'acte es va cloure amb el lliurament del premi a la guanyadora del concurs de cartells de la Festa Major d'agost, un treball d'Emma Altisent. Una convocatòria que modificarà les bases per tal que els participants tinguin igualtat d'oportunitat, ja que actualment no s'especificava l'edat dels participants, fet que ocasiona desigualtat de possibilitats.

La directora de l'IEI Montse Macià inaugura la Festa Major de Golmés
comentaris