19.01.2022 |
Territoris.cat

Infants en risc d'exclusió, senyalització del patrimoni i la conservació de les banquetes de Mollerussa projecte finalistes de l'Espenta

La iniciativa que impulsen el Casal Popular l’Arreu, l’Associació de Dones Albada, l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, l’Orfeó Renaixença, l’Agrupament Escolta i Guia Cal Met, el Jovent de Mollerussa i l’Associació 50 i més, ha rebut mitja dotzena de projectes

La deliberació dels membres del moral de l'Espenta
La deliberació dels membres del moral de l'Espenta
Infants en risc d'exclusió, senyalització del patrimoni i la conservació de les banquetes de Mollerussa projecte finalistes de l'Espenta

Campaments per infants i joves en risc d'exclusió social, Cartells informatius dels edificis i espais singulars de Mollerussa i Jo em planto, han sigut els tres projectes que el jurat de l'Espenta ha seleccionat aquest divendres, com a candidats per a ser finançats amb la recaptació de la Calçotada Popular, que se celebrarà el 5 de març a la capital del Pla d'Urgell.

El jurat del concurs de projecte el constituïen Marta Simó de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, Àlex Culleré tècnic de Cultura de l'Ajuntament, el periodista de Ràdio Ponent i RAC1, Xavier Farreny, Llorenç Bonet, coordinador del CFJ Mollerussa i Montse Ruíz - Tècnica de Servei de Mediació, que van seleccionar els projectes finalistes entre els sis que es van presentar a la convocatòria.

Cartell CalçotadaEls tres projectes seleccionats:

El projecte de Creu Roja Pla d'Urgell, Campaments per infants i joves en risc d'exclusió social, va ser un dels seleccionats, una proposta que compta col·laboració amb l'AEiG Cal Met de Mollerussa, AEiG Mascança de Linyola, Colònies Sant Jaume de Mollerussa, AEIG Lo Merlet del Palau d'Anglesola, AEiG Ivarsenc d'Ivars d'Urgell, Institut Terres de Ponent, Institut la Serra i Escola Mestre Ignasi Peraire. L'objectiu del projecte, és apadrinar els campaments d'un grup d'infants i joves de Mollerussa en risc d'exclusió social.

L'Associació A2MIC, volia donar continuïtat al seu projecte Passejant per Mollerussa i per aquest motiu va presentar a la convocatòria la proposta Cartells informatius dels edificis i espais singulars de Mollerussa, que té com a objectiu instal·lar senyalística al patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat de Mollerussa.

L'Associació comarcal Canal Viu, vol insistir en l'activisme de sensibilització per protegir les banquetes i zones arbrades del Pla d'Urgell, amb el projecte Jo em planto. La iniciativa espera aconseguir finançament per organitzar una festa de l'arbre que serveixi per reivindicar els valors naturals, paisatgístics, turístics i singulars de les banquetes dels Canals d'Urgell.

Les persones que participin en la Calçotada Popular decidiran a quin dels tres projectes finalistes s destina la recaptació de la tercera edició de la trobada gastronòmica i festiva, que impulsen el Casal Popular l'Arreu, l'Associació de Dones Albada, l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, l'Orfeó Renaixença, l'Agrupament Escolta i Guia Cal Met, el Jovent de Mollerussa i l'Associació 50 i més amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mollerussa.

Recordar que el menú de calçotada inclourà els calçots i salsa romesco, llonganissa a la brasa amb acompanyament, postres, pa, beguda i cafè per un preu de 13 euros, i menú infantil amb canelons en comptes de calçots per 8 euros. Fins al dia 1 de març es posaran a la venda els tiquets de 9 a 14, a l'Ajuntament de Mollerussa, i de 17 a 19, a l'Associació de Dones Albada de Mollerussa (Av. Generalitat, 18).

Infants en risc d'exclusió, senyalització del patrimoni i la conservació de les banquetes de Mollerussa projecte finalistes de l'Espenta
comentaris