14.06.2021 |
Territoris.cat

El Xef Eduard Carulla supera el primer sopar maridatge als fogons de L'Atrevit

Eduard Carulla amb el detalls del Sopar maridatge amb Tomàs Cusiné
Eduard Carulla amb el detalls del Sopar maridatge amb Tomàs Cusiné
El Xef Eduard Carulla supera el primer sopar maridatge als fogons de L'Atrevit

El xef Eduard Carulla va superar la passada setmana el seu primer Sopar Maridatge, al capdavant dels fogons del Gastrobar L'Atrevit. Amb un selecte i exigent grup de clients, Carulla va haver de posar el seu menú a l'alçada dels vins de Tomàs Cusiné.

Tomàs Cusiné presenta el Cara NordLa nit gastronòmica i enològica va comptar amb el millor dels dos sectors, Eduard Carrulla creuava la seva creativitat culinària amb un dels cellers més representatius de la DO Costers del Segre. Tomàs Cusiné en persona, acompanyat de l'enòleg Noè Sans de la firma Vila Viniteca, van posar a les copes un Cara Nord blanc, el Finca La Serra, Vilosell, Finca Barqueres, Finca Racons, Auzells i Geol. Els caldos del Grup Cusiné procedents dels cellers de les Garrigues i la Coca de Barberà.

Sopar Maridatge L'Atrevit Noè Sans de la firma Vila VinitecaEduard Carulla sorprenia tan sols entrar a la sala amb un Grisini de tòfona i parmesà, per anar fent boca. Un cop a taula, el xef de L'Atrevit presentava una Crema freda de préssec amb vieira i cansalada ibèrica, com entrant. Carulla tornava als fogons per afinar el primer plat, que va consistir en un Caneló de cérvol amb beixamel de ceps i oli 9 segons.

Vins i cuina fluïen en una perfecta harmonia en els paladars dels participants en la primera experiència d'alçada de L'Atrevit, tot esperant un nou torn d'inspiració, que es va convertir en un Dau de filet de vedella a l'estil oriental amb cebes i verdures. Un segon plat que es va completar amb Cocotxes de bacallà al pil-pil d'oli dauliba amb mongetes tendres.

Vins dels cellers del Grup Tomàs CusinéI després d'excel·lències variades, de la carn i el peix perfectament combinats, una pinzellada de dolçor amb el personalíssim Pirulo Tropical i les Textures de xocolata. No sé si seria massa gastronòmicament correcte, però n'hi havia per llepar-se els dits.

Eduard Carulla volia tenir un jurat exigent en una aposta gastronòmica que anirà repetint, d'una banda per oferir un nou servei als seus clients i, per altra, com a repte de superació personal.

El Xef Eduard Carulla supera el primer sopar maridatge als fogons de L'Atrevit
comentaris